ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!!Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε σε περίπτωση ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!!Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε σε περίπτωση ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!!!
Η επιστράτευση είναι μια δύσκολη υπόθεση και η επιτυχία της εξαρτάται από την ετοιμότητα των αρμόδιων φορέων, η οποία ενισχύεται με τις συνεχείς ασκήσεις που επιβάλλεται να γίνονται.

Ως επιστράτευση χαρακτηρίζουμε την επαναφορά σε στρατιωτική υπηρεσία των εφέδρων λόγω στρατιωτικών αναγκών και στις μέρες μας η αρμοδιότητα για την κήρυξη της έχει περάσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, που εκδίδει προεδρικό διάταγμα, ενώ στο παρελθόν, γινόταν με βασιλικό διάταγμα.

Η επιστράτευση μπορεί να είναι "γενική" ή "μερική". Στην δεύτερη περίπτωση, καλούνται συγκεκριμένες εφεδρικές κλάσεις ή ορισμένες περιοχές, περιφέρειες ή διαμερίσματα της επικράτειας ή συγκεκριμένες ειδικότητες και εν συνεχεία συγκεντρώνονται στις στρατιωτικές υπηρεσίες, όπου δημιουργούνται τάγματα πεζικού. Να σημειωθεί ότι η μετακίνηση είναι υποχρεωτική και γίνεται δωρεάν.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης έχει την ευθύνη για την προετοιμασία και την εκτέλεση και σε περίοδο ειρήνης θα πρέπει να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, όταν παραστεί η ανάγκη.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.