ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙΡΟΥ!!!Η ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΘΑ ''ΧΤΥΠΗΣΕΙ'' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΟΜΟΥΣ!!!
 ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙΡΟΥ!!!Η ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΘΑ ''ΧΤΥΠΗΣΕΙ'' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΟΜΟΥΣ!!!
 
Τα τελευταία 2 χρόνια, είθισται να περνάμε Χριστούγεννα με μαλακό καιρό και καλοκαιρία αλλά Πρωτοχρονιά με παγωνιά, χιόνια και καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις βοριάδες...


Φέτος λοιπόν, όλα τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε αναλύσει εμείς εδώ στο θέλουν να έχουμε παγωνιά και τα Χριστούγεννα αλλά και προς την Πρωτοχρονιά, λίγες μέρες πριν από αυτές τις γιορτές ή ακόμα και ανήμερα των εορτών αυτών ακόμα και με χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της βόρειας αλλά και κεντρικής χώρας μας.

ΕΡΧΕΤΑΙ ''ΜΙΝΙ'' ΨΥΧΟΣ, ΜΕΤΑ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΙΟΝΙΑΣ

Τόσο η Αμερικάνικη ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού Accuweather.com, όσο και το Παγκόσμιο μοντέλο πρόβλεψης καιρού CFS αλλά και γενικότερα η τάση όλων των γνωστών μοντέλων πρόβλεψης καιρού όπως το GFS και το ECMWF, θέλουν το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκέμβρη να έχουμε ιδιαίτερα ψυχρό καιρό, με καταβάσεις ψυχρών αέριων μαζών από την βόρεια Ευρώπη οι οποίες είναι πιθανό να συνδυαστούν με ισχυρές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

ACCUWEATHER.COM | ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ !!

Υπογραμμίζουμε ωστόσο σε αυτό το σημείο ότι όλα τα προγνωστικά στοιχεία βρίσκονται ακόμα υπό στενή ανάλυση έτσι ώστε να σας δώσουμε μία πιο σίγουρη εικόνα για τον καιρό των εορτών τις επόμενες ημέρες και καλό θα ήταν να μη λάβετε ακόμα υπόψη τα προγνωστικά αυτά στοιχεία αν θέλετε να προγραμματίσετε αγροτικές εργασίες ή ταξίδια. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να σιγουρέψουμε μία τέτοια καιρική εξέλιξη, πόσο μάλλον όταν αυτή πέφτει σε γιορτές.

Παρακάτω θα δείτε μερικούς χάρτες της γνωστής ιστοσελίδας Accuweather.com αλλά και του Παγκόσμιου μοντέλου πρόβλεψης καιρού CFS, για το τι καιρό δείχνουν τα τωρινά στοιχεία πως θα έχουμε τόσο κοντά στα Χριστούγεννα όσο και κοντά στην Πρωτοχρονιά.

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΧΙΟΝΟΧΑΜΗΛΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!

Δείτε τι δίνει το Accuweather.Com για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς...

Δείτε και τι δείχνει τώρα το γνωστό μοντέλο πρόβλεψης καιρού CFS... Δείχνει πως το ψύχος σταδιακά θα κατέβει από την βόρεια Ευρώπη επηρεάζοντας αρχικά μεγάλο τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης με πολύ χιόνι και παγωνιά και θα κινηθεί σταδιακά προς την Ιταλία κινούμενο πιο ανατολικά και περνώντας τελικά πάνω από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα καταλήγοντας στην Τουρκία. Το χαρακτηρίζουμε ως ένα ''ΧΙΟΝΟΧΑΜΗΛΟ ΓΙΓΑΣ''.


ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ:

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1-10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα με τακτικές ψυχρές εισβολές και κάποιες χιονοπτώσεις ιδιαίτερα στην βόρεια χώρα ως και σε μηδενικά υψόμετρα στις 4-5 και 8-9 Δεκεμβρίου.


11-20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Καλός καιρός σε γενικές γραμμές με άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στην κεντρική, δυτική και νότια χώρα, ωστόσο το κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί στην βόρεια Ελλάδα θα παραμείνει τσουχτερό. Λίγες βροχές ή καταιγίδες προβλέπονται μετά τις 14-15 περίπου του μήνα.

ΘΑ ΘΑΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΟΜΟΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ !!

21-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει ο καιρός αυτές τις 10 τελευταίες μέρες του μήνα, όπου είναι και τα Χριστούγεννα αλλά και η Πρωτοχρονιά, με αρκετές βροχές, καταιγίδες και 1 με 2 ψυχρές εισβολές από την Ρωσία οι οποίες φαίνεται να φέρουν αρκετά χιόνια ως και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα αρχικά της βόρειας και μετέπειτα και της κεντρικής ίσως και νότιας Ελλάδας. Στις 24-25-26 του μήνα φαίνονται και κάποια χιόνια ακόμα και ως τα βόρεια προάστια της Αθήνας.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
loading...
Από το Blogger.