ΤΩΡΑ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ και ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!!!Ο ΠΡΙΝΟΣ στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ και της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ο κλοιός σφίγγει γύρω από τη χώρα μας!!!

ΤΩΡΑ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ και ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!!!Ο ΠΡΙΝΟΣ στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ και της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ο κλοιός σφίγγει γύρω από τη χώρα μας!!!
 


Όπως σας έχουμε ενημερώσει πρόσφατα αναβαθμίστηκε η εκτίμηση για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή του Πρίνου «που ανέρχεται  στα 40 εκατ. βαρέλια, από 30 εκατ. που ήταν η προηγούμενη», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος  της Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πρόκειται για μία μεγάλη ανάσα στην παραπαίουσα ελληνική οικονομία. Αυτό όμως το γεγονός εξοργίζει την Τουρκία καθώς βλέπει πως οι Έλληνες εκμεταλλεύονται το Αιγαίο. Συνεπώς μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί η επικίνδυνη αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων με ‘γκριζάρισμα’ όλου σχεδόν του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο  διευθυντής της εταιρείας , η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου το 2016 ήταν 3.600 βαρέλια, τώρα κυμαίνεται στα 5.000 βαρέλια ενώ ο στόχος για το 2018 ύστερα από επενδύσεις σε νέες γεωτρήσεις είναι να αυξηθεί στα 10.000 βαρέλια ημερησίως.

Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου σημαίνει ότι το Δημόσιο θα εισπράξει για πρώτη φορά δικαιώματα  για τη φετινή παραγωγή τα οποία εκτιμώνται σε 400.000 ευρώ. Μπορεί το ποσό να είναι μικρό, είναι όμως μόνο η αρχή από ένα μόνο σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Άλλο ένα γεγονός που εξοργίζει τους Τούρκους είναι πως η ελληνική πλευρά προχωρά σε έρευνες στις περιοχές των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και στο Κατάκολο, με ταυτόχρονο είσοδο ξένων ενεργειακών κολοσσών, οι οποίοι θα επιδιώξουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στην χώρα μας.

Παράλληλα η ασφυκτική πίεση της Γερμανίας, για τάχιστη ξε-πώληση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων μόνο τυχαία δεν είναι.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ο κλοιός σφίγγει γύρω από τη χώρα μας.ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.