ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!Δύναμη ταχείας αντίδρασης ΣΤΙΣ χώρες του CSTO ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!!ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟ!!!!ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!Δύναμη ταχείας αντίδρασης  ΣΤΙΣ χώρες του CSTO ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!!ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟ!!!!
Αξιωματούχοι των έξι χωρών που απαρτίζουν τον συνασπισμό των χώρων του οργανισμού συλλογικής ασφάλειας (CSTO) ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους που αφορούν στην άμεση ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας των ΕΔ των χωρών μελών, καθώς και στην ενίσχυση της συλλογικής ασφάλειας, ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Λευκορωσίας.

Στις 16-17 Νοεμβρίου στον Μινσκ πραγματοποιήθηκε διεθνές στρατιωτικό και επιστημονικό συνέδριο, αφιερωμένο στα ζητήματα της διαχείρισης των πολυεθνικών στρατιωτικών δυνάμεων ταχείας αντίδρασης του συνασπισμού  CSTO.

«Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν μια σειρά προτάσεων  οι οποίες αντικατοπτρίζουν την ιστάμενη κατάσταση στην Α.Ευρώπη. Η εφαρμογή των σχεδίων αυτών  θα ενισχύσει την αμυντική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων των κρατών μελών και θα βελτιώσει το σύστημα  συλλογικής ασφάλειας CSTO», ανέφερε το Λευκορωσικό υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η στρατιωτική-πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης είναι όλο και πιο τεταμένη, και υπάρχουν πολλές αντίρροπες δυνάμεις και  αρνητικές τάσεις στον τομέα της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας. Αυτοί οι παράγοντες και κάποιοι άλλοι προκαθορίζουν την ανάγκη να αναθεωρηθούν οι απόψεις και προσεγγίσεις της νυν οργάνωση της διαχείρισης της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του συνασπισμού CSTO», ανέφερε το υπουργείο.

Ο νέος σχεδιασμός έγινε κιόλας πράξη με την συγκρότηση ρωσο-αρμενικής στρατιωτικής δυνάμεως η οποία θα διαφυλάττει τα σύνορα τόσο της Ρωσίας στην περιοχή όσο και αυτά της Αρμενίας, με υπογραφή Πούτιν .

Η συσπείρωση πολλών χωρών στην «μητέρα Ρωσία» είναι γεγονός και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του αριθμού των δυνάμεων της περιοχής της πρώην ΕΣΣΔ, σε σχέση με την πολυπληθή  παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Όσο για την κυοφορούμενη φιλία Πούτιν –Τραμπ και το ΝΑΤΟ, μόλις σήμερα ο ίδιος ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι στηρίζει τις κινήσεις της συμμαχίας στην Ευρώπη.

Ο οργανισμός χωρών μελών  CSTO, περιλαμβάνει  την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Ρωσία, και το Τατζικιστάν, όλα του πρώην σοβιετικά κράτη.

Ιδρύθηκε  το 1992, λίγο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, με στόχο να διευκολυνθεί η συνεργασία και η ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή. Η Σερβία και το Αφγανιστάν έχουν καθεστώς παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του οργανισμοί  CSTO.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.