ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!!ΔΟΓΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ εξήγγειλε ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!Μας περιλαμβάνει στα σχέδιά του!!!Πρέπει οι κυβερνώντες να είναι σε εγρήγορση!!!ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!!ΔΟΓΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ εξήγγειλε ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!Μας περιλαμβάνει στα σχέδιά του!!!Πρέπει οι κυβερνώντες να είναι σε εγρήγορση!!!Δόγμα προληπτικού πολέμου εξήγγειλε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Από σήμερα δεν θα περιμένουμε να ξεσπάσουν τα προβλήματα στα σύνορά μας. Δεν θα περιμένουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, να μας περικυκλώσουν μέχρι να μας σπρώξουν να βουλιάξουμε στο βάλτο. Από σήμερα θα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στο σημείο αυτό καλό είναι να θυμίσουμε την αναφορά του πρωθυπουργού Turgut Özal (Milliyet, 1983) πως «η Κύπρος είναι ένα νησί που διαπερνά την Τουρκία σαν μαχαίρι. Είναι εξαιρετικά ζωτική από απόψεως ασφαλείας. Αυτό το νησί δεν πρέπει να βρίσκεται σε ξένα χέρια» και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu (Στρατηγικό Βάθος, 2002) πως «ακόμα και αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί Κυπριακό ζήτημα. Είναι ένα είδος πλωτής βάσης για την συνολική ασφάλεια της Χερσονήσου της Μικράς Ασίας».

Θυμίζουμε επίσης ο Nursin Guney σε άρθρο του, στις 2 Νοεμβρίου, στην ισλαμική και έχουσα εξαιρετική σχέση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν, εφημερίδα Yeni Şafak σημείωνε πως «η αλλαγή στην στρατηγική της Τουρκίας σηματοδοτεί κατ΄ουσίαν την άρνησή της να περικυκλωθεί, υιοθετώντας επιθετική προσέγγιση αντί παθητικής στάσης. Με την Επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», η Τουρκία κατάφερε να εκμηδενίσει το διάδρομο που προετοίμαζε το ΡΚΚ στην Συρία (…) Ανεξάρτητα από την ισχύ των ΗΠΑ, η Τουρκία θα αξιοποιήσει όλα τα στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά εργαλεία ώστε αυτή η πολιτική (σ.σ. των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή) να έχει βαρύτατο κόστος».

Βλέπουμε λοιπόν πως ο Ταγίπ Ερντογάν αλλάζει στάση. Προχωρά σε νέο δόγμα και φυσικά μας περιλαμβάνει στα σχέδιά του. Πρέπει οι κυβερνώντες να είναι σε εγρήγορση…


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.loading...
Από το Blogger.