Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ! Αποκάλυψη που ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ...


Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ! Αποκάλυψη που ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ...
Δίστυλη είσοδος τεραστίων διαστάσεων κάλυπτες τις σφίγγες της Αμφίπολης και φύλασσε το μνημείο-τάφο, όπως αποκάλυψε σε εφημερίδα ο Μιχάλης Λεφαντζής.


Η εντυπωσιακή αυτή μαρμάρινη πρόσοψη είχε πλάτος 6 και ύψος 9 μέτρα και "πατούσε" πάνω στη στέψη του Περιβόλου, ο οποίος είχε φτιαχτεί με κομμάτια από το βόρειο τείχος της Αμφίπολης.

Η είσοδος ήτα δίστυλη είχε μαρμάρινο περιθύρωμα και σκεπαζόταν από δίριχτη στέγη και έφερε ανάγλυφες παραστάσεις, όπου απεικονίζονται μεταξύ άλλων "θεοί και θεές, νίκες, νύμφες κ.α.".

Ο κος Λεφαντζής ανέφερε επίσης πως εντοπίστηκαν και ταυτίστηκαν  17 αρχιτεκτονικά μέλη από την δίστυλο αυτή είσοδο, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σήμερα στα Μουσεία Αμφίπολης και Καβάλας, ενώ 5 εξ εαυτών στα Μουσεία Λούβρου και Κωνσταντινούπολης και τέλος 2 στο Μουσείο Γκετί των ΗΠΑ. Πρόκειται για ακρωτήρια από τη στέγη, το ιωνικό γείσο, κομμάτι επιστυλίου, ένα επίκρανο, τμήματα από τις παραστάδες και από το μαρμάρινο περιθύρωμα.

πηγη

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.loading...

Από το Blogger.