Απειλές Τσαβούσογλου για άμεση καταγγελία της συμφωνίας !!!

Απειλές Τσαβούσογλου για άμεση καταγγελία της συμφωνίας !!!

Άγκυρα, Τουρκία

Απειλές για άμεση καταγγελία της συμφωνίας με την ΕΕ, πριν από το τέλος του 2016, εκτόξευσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Τηρούμε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και αναμένουμε ότι θα πράξει το ίδιο και η Ευρώπη. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα αναστείλουμε τη συμφωνία μας με την ΕΕ», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην Neue Zuericher Zeitung (NZZ), προσθέτοντας ότι η «υπομονή της Τουρκίας εξαντλείται».

«Δεν θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους. Είχαμε πει αρχικά στα τέλη Οκτωβρίου. Η υπομονή μας εξαντλείται. Αναμένουμε μιαν απάντηση αυτές τις μέρες. Εάν δεν έλθει, θα καταγγείλουμε τη συμφωνία», απάντησε συγκεκριμένα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο ερώτημα πότε θα συμβεί αυτό.

«Τα τελευταία 14 χρόνια αλλάξαμε πολλά κατόπιν συστάσεων της ΕΕ. Εάν όμως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύσουν τους αντιτρομοκρατικούς τους νόμους και η Τουρκία ενθαρρυνθεί να αποδυναμώσει του δικούς της, τότε ο λαός μας θα το εκλάβει ως αποδυνάμωση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος υπουργός απορρίπτει επίσης έναν ενδεχόμενο συμβιβασμό και θεωρεί ότι έχουν γίνει ήδη υποχωρήσεις σε πολλά θέματα, ενώ στο θέμα της τρομοκρατίας δεν βλέπει καμιά άλλη δυνατότητα.

«Στο θέμα αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά παραχώρηση στην EE. Oι Ευρωπαίοι δεν έζησαν την απόπειρα πραξικοπήματος. Δεν πολεμούν κατά όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, του Ισλαμικού Κράτους, PKK, και του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν. Η Ευρώπη αντί να δίνει μαθήματα στην Τουρκία θα έπρεπε να λάβει μέτρα κατά των ρατσιστικών κινημάτων, της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας», σχολίασε.

Οι επικριτές της Τουρκίας κατηγορούν την ηγεσία της ότι στο όνομα της αντιτρομοκρατίας φιμώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους και τους αντιφρονούντες δημοσιογράφους, σημειώνει η ελβετική εφημερίδα.

loading...
Από το Blogger.