ΣΥMΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΟΜΠΑΜΑ!!!Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!!!ΣΥMΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΟΜΠΑΜΑ!!!Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!!!
 
Αντιδρά η Ρωσία καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της Ουάσιγκτον εμπλέκεται η Ελλάδα και η Κύπρος. Ο λόγος αυτού είναι ότι τα αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη θα πραγματοποιούν τις επικείμενες αποστολές τους στη Συρία, από τη Σούδα και την Κύπρο.
Ο πρώην Βρετανός υπουργός Andrew Mitchell ανέφερε ότι «Βρετανικές πολεμικές μοίρες θα  συμμετέχουν  στην  διεθνή συμμαχία για να «επιβάλουν» την ενεργοποίηση  της «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», σε μια προσπάθεια να σταματήσει η Μόσχα να διαπράττει και άλλα εγκλήματα πολέμου στη Συρία»
Έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων ετοιμάζει, ο πρώην βρετανός υπουργός, όσον αφορά την κατάσταση της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη στην αντιμετώπιση των ρωσικών αεροσκαφών, για να εμποδίσουν τις περαιτέρω αεροπορικές επιδρομές κατά των αμάχων της Συρίας.
Ο Μίτσελ ανέφερε ότι «Αυτό δεν είναι μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι θα επιδιώξουμε να προστατεύσουμε τα αθώα θύματα των εγκλημάτων πολέμου» .
«Αυτό που λέμε είναι αρκετά προφανές. Ωστόσο, κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε μια ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία, κανείς δεν θέλει να καταρρίψει  ρωσικά αεροσκάφη . Παρ “όλα αυτά, θέλουμε να δηλώσουμε ότι η διεθνής κοινότητα έχει κάνει γενικά αποδεκτή την ευθύνη για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, στον οποίο πρέπει να παρασχεθεί άμεση βοήθεια. Αν αυτό σημαίνει μια αντιπαράθεση με ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για να προστατευθούν  αθώοι άνθρωποι , για τους οποίους είμαστε υπεύθυνοι, τότε πρέπει να πάμε σε μια τέτοια αντιπαράθεση», δήλωσε για την «ειλημμένη απόφαση των ΗΠΑ να κτυπήσουν στην Συρία », ο Βρετανός αξιωματούχος.
Ωστόσο, για το αν θα συμμετέχουν στο σχέδιο απαγόρευσης πτήσεων βρετανικά αεροσκάφη, ο ίδιος απάντησε: «Νομίζω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει, μαζί με τους συμμάχους του  να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τέτοιας ζώνης».
Το ρωσικό υπουργείο σχολίασε την προκλητική δήλωση του υπουργού εξωτερικών της Βρετανίας για να ρωσικά εγκλήματα του πολέμου στην Συρία ανακοινώνοντας: «η ρωσοφοβία έγινε  υστερία και αποτελεί τακτική  ένεση από το  βρετανικό κατεστημένο  για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πλέον δεν μας  κάνει καμία  σοβαρή εντύπωση».
Ανακοινώθηκε ακόμα πως οι Σύροι πολίτες θα προστατεύονται από την βρετανική πολεμική αεροπορία, καθώς, σύμφωνα με το Λονδίνο, οι Σύροι κινδυνεύουν από τα ρωσικά «εγκλήματα πολέμου» .
Η Ρωσία υποστηρίζει πως οι εναέριες επιθέσεις έχουν σκοπό την καταστροφή των ομάδων του ISIS. Τα περισσότερα χτυπήματα είχαν στόχο τις αμφιλεγόμενες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης για το καθεστώς του προέδρου Άσαντ.
voicenews
loading...
Από το Blogger.