Ελεύθεροι οι έξι ψαράδες που συνελλήφθησαν από την τουρκική ακτοφυλακή!!!!Ελεύθεροι οι έξι ψαράδες που συνελλήφθησαν από την τουρκική ακτοφυλακή!!!!

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τις τουρκικές αρχές πέντε Έλληνες πολίτες και ένας Ελληνοαμερικανός, οι οποίοι ψάρευαν με το σκάφος «ΜΙΑ» στη νησίδα Πάσπαργο μεταξύ Χίου και τουρκικών ακτών.

  Οι έξι μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο Τσεσμέ και σήμερα το πρωί στη Σμύρνη από την τουρκική Ακτοφυλακή που ζήτησε να εξακριβώσει τα στοιχεία τους, καθώς το σκάφος τους φέρεται να εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

  Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία το σκάφος ανήκει σε εταιρία συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού συλληφθέντα. Για το συμβάν είναι ενήμερο το υπουργείο Εξωτερικών και από νωρίς το πρωί το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη έχει προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου οι συλληφθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.
 
Γύρω στις 15:00 έγινε γνωστό ότι τα 6 άτομα αφέθησαν ελεύθερα. Θα μεταβούν από τη Σμύρνη στο Τσεσμέ και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές τελωνειακές και διοικητικές διατυπώσεις θα αναχωρήσουν εντός της ημέρας με το σκάφος στο οποίο επέβαιναν για να επιστρέψουν στην Χίο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


loading...

Από το Blogger.