ΒΟΜΒΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!Πανικός προκλήθηκε ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ μετά τα όσα δήλωσε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσογόνου ότι «θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία και τα πράγματα θα είναι χειρότερα από ό,τι τώρα»!!!ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ!!!
ΒΟΜΒΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!
Πανικός προκλήθηκε ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ μετά τα όσα δήλωσε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσογόνου
ότι «θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία και τα πράγματα θα είναι χειρότερα από ό,τι τώρα»!!!

Πανικός προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα δήλωσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Χρυσογόνου.
Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία και τα πράγματα θα είναι χειρότερα από ό,τι τώρα»,  
 ενώ υποστήριξε στο κανάλι Ε, ότι είναι απίθανο το 4ο Μνημόνιο, διότι «δεν είναι εύκολο οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης να μας ξανά δανείσουν».
Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι «δεν ωφελεί την χώρα μια οικουμενική κυβέρνηση, αλλά μια διαφορετική πολιτική κουλτούρα και ένα εθνικό-στρατηγικό σχέδιο που θα οδηγήσει την οικονομία σε απογείωση».
Όσον αφορά τον ανασχηματισμό δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει όλη την ευθύνη, καθώς ,λέγοντας πως πρέπει να υπάρξουν διορθώσεις στις πολιτικές που ακολουθούνται.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι «δεν υπάρχει απόφαση του ΣτΕ, αλλά διαρροή του αποτελέσματος το οποίο και αυτό είναι παράνομο. Πρέπει να υπάρξει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, συγκρότηση του ΕΣΡ και διαγωνισμός ξανά για το ποιος θα πάρει τις τηλεοπτικές άδειες».
Όπως φαίνεται ο Κ.Χρυσόγονος γνωρίζει και αποκαλύπτει τη στιγμή που οι εφημερίδες στη Γερμανία αναφέρουν ξανά αναλύσεις για την διακυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και τις κοινωνικές επιπτώσεις μιας, μοιραίας πολιτικής χωρίς ανάπτυξη.
Der Spiegel «Αθέτησε τις περισσότερες από τις αρχικές υποσχέσεις του»

Σε εκτενές κείμενο από την Αθήνα το περιοδικό Der Spiegel αναζητά στο καινούργιο τεύχος του ερμηνείες για την απομυθοποίηση του Αλέξη Τσίπρα που πριν από σχεδόν δύο χρόνια ήταν ακόμα ένα είδος λαϊκού ήρωα. Υποσχόταν τότε να απαλύνει τα βάσανα των πολλών .
Ωστόσο, η αγάπη των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε οργή, όπως πιστοποιούν οι διαμαρτυρίες και οι δημοσκοπήσεις.
Το γερμανικό περιοδικό δεν δίνει οριστική απάντηση, για το τι συμβαίνει τελικά με τον Αλέξη Τσίπρα και το αν είναι «προδότης ή τραγικός ήρωας , δέσμιος ενός κυβερνητικού προγράμματος που υπαγόρευσαν οι πιστωτές;»
«Στο διάστημα που κυβερνά ο Τσίπρας αθέτησε τις περισσότερες από τις αρχικές υποσχέσεις του. Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας των πιστωτών, παίρνει δις ευρώ, αλλά η χώρα του πρέπει να σφίξει το ζωνάρι.
Αυξάνει λοιπόν τους φόρους, μειώνει τις συντάξεις, πουλά αεροδρόμια και λιμάνια.

Η ελληνική οικονομία ωστόσο παραμένει σε κατάσταση εξουθένωσης, το ποσοστό ανεργίας στο 24%, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές.»
«Ό,τι και να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν μένει ικανοποιημένος.

Στην Ελλάδα οι άνθρωποι αγκομαχούν με τις σκληρές μεταρρυθμίσεις, στο εξωτερικό παραπονούνται, επειδή αυτές ακριβώς οι μεταρρυθμίσεις δεν φέρνουν άμεσα αποτελέσματα.»
«Η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν πρόκειται να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Αυτό που χρειάζεται είναι επενδύσεις. Όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία ήθελε να σταματήσει όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. Και τώρα που ο ίδιος μεταμορφώθηκε ψάχνει επενδυτές, μόνο που αρκετοί υπουργοί του εξακολουθούν να ανθίστανται στις ιδιωτικοποιήσεις.»
Handelsblatt: «Υψηλή ανεργία, μαύρη και κακοπληρωμένη απασχόληση»

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει αναλυτικό ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στην Αθήνα Gerd Höhler για την κρίση στην Ελλάδα, η οποία ναι μεν δεν τροφοδοτεί πια στο εξωτερικό πηχυαίους τίτλους, για τους ανθρώπους στην Ελλάδα όμως είναι μια πικρή πραγματικότητα.
«20 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα η κατάσταση για τους περισσότερους Έλληνες είναι χειρότερη παρά ποτέ.

Από τα ξένα δάνεια που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής, ούτε λίγο ούτε πολύ 246 δισ ευρώ, σχεδόν τίποτα δεν κατέληξε στα χέρια των ανθρώπων.
Το μεγαλύτερο μέρος αξιοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση παλιών χρεών.

Μετά από μια σύντομη ανάκαμψη το 2014 η Ελλάδα κατρακύλησε πίσω στην ύφεση μετά την εκλογική νίκη του αριστερού λαϊκιστή Τσίπρα.»
«Η υψηλή ανεργία διαρκείας, η μαύρη απασχόληση και η κακοπληρωμένη απασχόληση περιορισμένου χρόνου είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την κοινωνία.

Από τους ανθρώπους αυτούς μόνο οι λιγότεροι θα καταφέρουν να θεμελιώσουν αξιοσημείωτα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση γήρατος. Οι περισσότεροι έχουν πιαστεί στην παγίδα της διά βίου φτώχειας.»

BILD «Ο ένας στους τρεις Έλληνες χρωστά στην εφορία»

Και όπως τόσο συχνά η απλή φωνή της λαϊκής Bild, σήμερα σαν στριγκή επωδός στις εκτιμήσεις και τις ανησυχίες, τις αναλύσεις και τους προβληματισμούς των γερμανικών εφημερίδων για το ελληνικό πρόβλημα.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να κάθεται πάνω σ” ένα βουνό από χρέη, εδώ και μια εξαετία εξαρτάται από τον ορό των δανειστών της, δεν είναι όμως ικανή να πάρει λεφτά από τους πολίτες της.
Αυτή τη στιγμή οι αξιώσεις του κράτους έναντι ιδιωτών και επιχειρήσεων φθάνουν το ποσόν-ρεκόρ των 91,6 δις ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το συγκεκριμένο ποσό φτάνει το 55% της συνολικής αποδοτικότητας της οικονομίας. Το κρατικό χρέος εκτιμάται στα 320 περίπου δις ευρώ.»


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.