ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!Ο Τυφώνας Μάθιου!!!Οτι πιο φρικτό έχουν ζήσει οι Αμερικάνοι!!!! Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εφοδιάζονται με τρόφιμα και κάνουν ουρές στα βενζινάδικα!!!ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ!!!Ο Ομπάμα κάλεσε τους κατοίκους για εκκένωση των πόλεων!!!ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!Ο Τυφώνας Μάθιου!!!Οτι πιο φρικτό έχουν ζήσει οι Αμερικάνοι!!!! Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εφοδιάζονται με τρόφιμα και κάνουν ουρές στα βενζινάδικα!!!ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ!!!Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εφοδιάζονται με τρόφιμα και κάνουν ουρές στα βενζινάδικα.

Συνεχίστηκε η εκκένωση των νοτιοανατολικών παραλίων στις Ηνωμένες Πολιτείες χθες, καθώς κάτοικοι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους, εφοδιάζονταν με τρόφιμα και περίμεναν σε ουρές για βενζίνη, αφότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και κυβερνήτες πολιτειών της περιοχής προειδοποίησαν εκατομμύρια Αμερικανών να αφήσουν τα σπίτια τους ή να προετοιμαστούν για τον καταστροφικό τυφώνα Μάθιου.

Ο Μάθιου, ο ισχυρότερος τυφώνας της Καραϊβικής εδώ και μια δεκαετία, χτύπησε τις Μπαχάμες μετά από καταστροφικές ζημιές στην Κούβα και την Αϊτή, αφήνοντας τουλάχιστον 17 νεκρούς στη Δομινικανή Δημοκρατία


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που ακύρωσε την επίσκεψή του στη Φλόριντα, όπου θα συμμετείχε σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες ότι ο τυφώνας Μάθιου είναι «μια σοβαρή καταιγίδα».

Ο Ομπάμα κάλεσε τους κατοίκους να υπακούσουν τις οδηγίες για εκκένωση των πόλεων, και είπε ότι οι κυβερνήτες των Φλόριντα, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα και Βόρειας Καρολίνας έχουν κηρύξει τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το οποίο τους επιτρέπει να κινητοποιήσουν την Εθνοφρουρά.


Ο τυφώνας Μάθιου, που κατατάσσεται στη βαθμίδα 3 της πεντάβαθμης κλίμακας των τυφώνων (από την βαθμίδα 4, που ήταν αρχικά), συνοδεύεται από ανέμους περίπου 195 χιλιομέτρων την ώρα, κατά το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).
Η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, Νίκι Χέιλι, έχει διατάξει την εκκένωση των παραλίων, όπου ζουν περίπου ένα εκατομμύριο. Περίπου ένα τέταρτο των κατοίκων αυτών αναμένεται να υπακούσει την οδηγία.


«Εάν κάνει στροφή την τελευταία στιγμή ο τυφώνας, δεν θα έχετε τον χρόνο να προετοιμαστείτε. Θα θέσετε τη ζωή σας και αυτή των δικών σας σε κίνδυνο», προειδοποίησε.

Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, ανέφεραν οι αρχές. 


Πέντε άνθρωποι καταπλακώθηκαν από δέντρα και άλλοι έξι παρασύρθηκαν από τα νερά. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Λεογκάν, κοντά στο Πορτ-ο-Πρενς, όταν ένας κοκοφοίνικας έπεσε πάνω στο σπίτι τους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

loading...
Από το Blogger.