ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΩΡΑ!!!ΒΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΜΕΣΩΣ!!!

 ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΩΡΑ!!!ΒΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΜΕΣΩΣ!!!!
 
 
Mε μία νέα ΝΟΤΑΜ την A4371/16 η Αγκυρα κατηγόρησε πριν λίγο επίσημα την Ελλάδα ότι παραβιάζει την συμφωνία αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως αυτή προκύπτει από την Απόφαση των Έξι Δυνάμεων το 1914 και του παραρτήματος που αφορά τα Στενά της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Ειρηνευτικής Συνθήκης των Παρισίων 1947, βάσει της οποίας παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα.
 
Σε ότι αφορά την συνθήκη της Λωζάνης, της οποίας την αναθεώρηση εξήγγειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν, σημειώνεται από την Αγκυρα, ότι η παραβίασή της συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου!
 
Με την ίδια ΝΟΤΑΜ η Αγκυρα διακήρυξε ότι οριδήποτε κινείται σε αυτές τις περιοχές στην θάλασσα και στον αέρα οφείλει να ενημερώνει τα τουρκικά κέντρα ελέγχου, σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα.
 
Λίγο μετά την έκδοση της ΝΟΤΑΜ τρία τουρκικά πολεμικά πλοία μεταξύ των οποίων και η stealth κορβέτα (φωτό) TCG Heybeliada (F-511), μαζί με δύο συνοδά πολεμικά πλοία, δύο CN-235 και ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο, αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Χίου, όπου το ΠΝ εκτελούσε αποβατική άσκηση!
 
Τα τουρκικά πλοία πλησίασαν τα ελληνικά σκάφη σε μικρές αποστάσεις και "ενημέρωσαν" για το περιεχόμενο της ΝΟΤΑΜ τους κυβερνήτες των ελληνικών σκαφών!
 
To κείμενο της ΝΟΤΑΜ που χαρακτηρίσει την Χίο με την τουρκική ονομασία "Sakiz" (!) έχει ως εξής:
 
 NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
 
THE NOTAM ISSUED BY GREEK CAA CONSTITUES A BREACH OF 
GREECE'S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS 
OF EASTERN AEGEAN ISLANDS UNDER 'THE 1914 SIX POWERS' DECISION AND 
'THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY (WITH ITS ANNEX,THE CONVENTION 
RELATING TO THE REGIME OF THE STRAITS)AND 'THE 1947 PARIS PEACE 
TREATY'.SEMADIREK (SEMOTHRACE), BOZBABA (AYA 
EVSTRATIOS),IPSARA(PSARA),SAKIZ (CHIOS),AHIKERYA (NICARIA),LIMNI 
(LEMNOS),MIDILLI(MITYELENE),SISAM (SAMOS), ILEKI (TILOS),HERKE 
(CALKI), MEIS  (CASTELLORIZO) MENTIONED IN THE NOTAM AT REFERENCE 
HAS A  DEMILITARIZED STATUS.
 
 
THUS SEMADIREK (SEMOTHRACE), BOZBABA (AYA EVSTRATIOS),IPSARA 
(PSARA),SAKIZ (CHIOS), AHIKERYA (NICARIA),LIMNI (LEMNOS),MIDILLI 
(MITYELENE),SISAM (SAMOS), ILEKI (TILOS), HERKE (CALKI),MEIS 
(CASTELLORIZO) AND/OR HER TERRITORY MUST NOT BE INCLUDED IN ANY 
SCENARIO/CONCEPT OF ANY MILITARY TRAINING OR EXERCISE.
 
 
 
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) απάντησε με τη ΝΟΤΑΜ Α2168/16, όπου χαρακτηρίζει ως «άκυρες» τους τουρκικούς ισχυρισμούς και υπενθυμίζει προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι την ευθύνη για την περιοχή που αφορά στο FIR Αθηνών είναι η ελληνική ΥΠΑ. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα διεξαγωγής ασκήσεων στην περιοχή.
 
 
 
Αμέσως μετά ανταπάντησε η Αγκυρα με την έκδοση ΝAVTEX 626/16 με την οποία δεσμεύει περιοχές στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο για τη διεξαγωγή ασκήσεων το διήμερο 11-12 Οκτωβρίου, ακόμα και δυτικά του 25ου Μεσημβρινού. Οι περιοχές αυτές φτάνουν σχεδόν στις ακτές της Ανδρου, ενώ περιλαμβάνουν τον Αη Στράτη στο Κεντρικό Αιγαίο και βόρεια φτάνουν από την Χαλκιδική μέχρι την Λήμνο!
 
Η κατάσταση στο Αιγαίο εκτραχύνεται συνεχώς...
του Πάνου Σπαγόπουλου
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 
loading...
Από το Blogger.