ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ''!!!ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!!


ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΟΚΤΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ''!!!ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!!


Βόμβα για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13 Μαΐου 2016...
Χιλιάδες δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν πίσω χρήματα, επειδή η τελική τους σύνταξη θα είναι μικρότερη από την προσωρινή.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ΟΑΕΕ, ενώ απώλειες θα έχουν και οι νέοι συνταξιούχοι σε ΙΚΑ και Δημόσιο.
Έως 272 ευρώ μηνιαίως θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά!
Ελεύθερος Τύπος.
Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους ασφαλισμένους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου, ημερομηνία εφαρμογής του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος με την έκδοση των οριστικών τους συντάξεων, οι οποίες θα υπολογιστούν με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι οι προσωρινές, οι συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν ποσά που μπορεί να φτάνουν και τα 272 ευρώ το μήνα για όσο διάστημα έπαιρναν προσωρινή σύνταξη!

Το πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι ενώ η προσωρινή σύνταξη προκύπτει από το 50% του μισθού του τελευταίου 12μηνου με πλαφόν τα 768 ευρώ, η οριστική σύνταξη θα προκύψει από τον υπολογισμό του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών από το 2002 μέχρι το έτος συνταξιοδότησης.

Έτσι εάν οι συντάξιμες αποδοχές από το 2002 έως το έτος συνταξιοδότησης είναι χαμηλότερες από τις αποδοχές του τελευταίου έτους ο ασφαλισμένος θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να επιστρέψει χρήματα στα ταμεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ΟΑΕΕ καθώς χορηγεί σχεδόν στο 70% των περιπτώσεων συνταξιοδότησης την ανώτατη προσωρινή των 768 ευρώ βάσει της τελευταίας ασφαλιστικής κλάσης ενώ η τελική σύνταξη θα βγει με το μέσο όρο των εισφορών που έχει πληρώσει σε χαμηλότερες κατηγορίες από το 2002 μέχρι την ημερομηνία συνταξιοδότησης.

Κατά το δημοσίευμα το πρόβλημα έχει εντοπιστεί από τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία έχουν συστήσει άτυπη επιτροπή που καταγράφει τα προβλήματα, τις αδικίες και τις στρεβλώσεις προκειμένου να ενημερώσει στη συνέχεια το υπ. Εργασίας.
Ελεύθερος Τύπος


loading...

Από το Blogger.