«ΕΦΙΑΛΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!! Φόβος για τραπεζικό ντόμινο!!!

«ΕΦΙΑΛΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!  Φόβος για τραπεζικό ντόμινο!!!«Βαριές» απώλειες καταγράφουν στο ξεκίνημα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι για την κεφαλαιακή επάρκεια της Deutsche Bank.

Το sell off στη μετοχή του γερμανικού κολοσσού προκλήθηκε από την είδηση ότι 10 hedge funds μείωσαν την έκθεσή τους στην DB, γεγονός που προκάλεσε μαζικές ρευστοποιήσεις στη μετοχή της. 

Αμέσως μετά την είδηση, η διοίκηση της τράπεζας εξέδωσε ανακοίνωση ότι η κεφαλαιακή της θέση παραμένει ισχυρή.

deutsche-bank

Σε νέο ιστορικό χαμηλό κατρακυλά η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, εν μέσω των έντονων ανησυχιών για την πορεία της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας. 

Αυτή την ώρα (11.35), η μετοχή υποχωρεί κατά 6,22% στα 10,199 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά, οι απώλειες υπερέβησαν το 7%, οδηγώντας τη μετοχή κάτω του ψυχολογικού ορίου των 10 ευρώ.

Η Deutsche Bank βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κοκτέιλ προκλήσεων, μεταξύ των οποίων η αδύναμη κεφαλαιακή επάρκεια, τα «βαριά» πρόστιμα των εποπτικών αρχών και η συρρίκνωση της κερδοφορίας.

Οι ανησυχίες αναδύθηκαν εκ νέου στην επιφάνεια, εξαιτίας της πρότασης των αμερικανικών εποπτικών αρχών για την επιβολή προστίμου 14 δισ. δολαρίων, σχετικά με την αγοροπωλησία «τοξικών» στεγαστικών δανείων, λίγο πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης του 2008.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, τόσο στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όσο και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Η διοίκηση, από την πλευρά της, προσπαθεί να εμφανιστεί καθησυχαστική, κάνοντας λόγο για «προσωρινά προβλήματα, τα οποία θα λύση μόνη της», ενώ παράλληλα, ξορκίζει κάθε ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας.

bank_domino

Οι πιέσεις επεκτάθηκαν και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με την Commerzbank να κινείται επίσης με πτώση 5% καθώς ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας και θα αναβάλλει τη διανομή μερίσματος ώστε να ανταποκριθεί στο πρόστιμο 1,1 δισ. δολ. των αμερικανικών ρυθμιστικών Αρχών για το σκάνδαλο των ενυπόθηκων τίτλων. 

Μία νέα κρίση βρίσκεται προ των πυλών...

Μάλιστα, αυτή τη φορά, η τραπεζική κρίση των συστημικών τραπεζών του ευρωσυστήματος υπάρχει έκδηλος ο κίνδυνος να μετεξελιχθεί σε παγκόσμια...

πηγη
Από το Blogger.