Εμείς καταργούμε τα θρησκευτικά και στην Ρωσία το ένα τρίτο των μαθητών διδάσκονται την Ορθοδοξία με επιλογή των γονέων τους !

Εμείς καταργούμε τα θρησκευτικά και στην Ρωσία το ένα τρίτο των μαθητών διδάσκονται την Ορθοδοξία με επιλογή των γονέων τους !

Ενώ στην πατρίδα μας η ελληνική κυβέρνηση, και συγκεκριμένα το υπουργείο παιδείας καταργεί τα θρησκευτικά και την ορθόδοξη παράδοση, που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τον ελληνισμό για το μάθημα της «θρησκειολογίας», στην Ρωσία γίνεται το εντελώς αντίθετο.
Ο αριθμός των Ρώσων μαθητών , σπουδαστών και φοιτητών που σπουδάζουν τις «Βασικές αρχές του  Ορθοδόξου Πολιτισμού» , αυξάνεται κατακόρυφα από χρόνο σε χρόνο, και τώρα σε όλη τη χώρα περισσότερο από το ένα τρίτο των γονέων επιλέγουν για τα παιδιά τους αυτό το μάθημα.
Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν την Πέμπτη σε συνέντευξή τύπου  στο RIA Novosti του  Προϊσταμένου του τμήματος  Ορθοδόξου Πολιτισμού (DIC) του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας, Διακόνου  Hermann Demidov.
«Το ποσοστό της επιλογής μελέτης της ορθοδοξίας αυξάνεται σταδιακά από έτος σε έτος. Αυτή η θετική τάση που παρέχεται από την αύξηση του αριθμού των εκπαιδευμένων δασκάλων, και φυσικά των μαθητών μας , μιας και έχουν ξεπεραστεί πλέον  τα διοικητικά εμπόδια και τα «άθεα στερεότυπα» του παρελθόντος ,  αποδείχθηκε περίτρανα ότι  το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι ισχυρό», δήλωσε ο Demidov.
Κακά τα ψέματα όμως αυτό το τιτάνιο έργο της αύξησης  του αριθμού των ορθοδόξων πιστών σε μια χώρα που πέρασε δια πυρός και σιδήρου , ανήκει σχεδόν εξολοκλήρου στην ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και στους δύο τελευταίους Πατριάρχες της Ρωσίας, όπως και το Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν.
Το ρωσικό πατριαρχείο με άοκνες προσπάθειας επανέφερε τον ρωσικό λαό ( άθεους, αρνητές κά ) στην ορθόδοξη πίστη με σειρά δράσεων και μεγάλες προσπάθειες. Ενώ ο Β.Πούτιν με το παράδειγμα του ενίσχυσε δυναμικά την ορθοδοξία.
Αυτή είναι άλλωστε  μία από τις κύριες αποστολές της  εκάστοτε ορθόδοξης εκκλησίας σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς σαν και αυτούς ζούμε σήμερα στην Ελλάδα.
Σήμερα όπως και πριν 250 χρόνια η ταραγμένη πατρίδα μας έχει ανάγκη πολύ περισσότερο από νέους «Πατροκοσμάδες» και φωτισμένους παπάδες και καλόγερους,  για να φουντώσει και να θεριέψει και πάλι το δέντρο  της ορθοδοξίας, και  να «πνίξει» όλα τα παράσιτα που λυμαίνονται την χώρα μας.
Η ομόδοξη Ρωσία το κατάφερε αυτό μετά από πολλά χρόνια αγώνων και άοκνων προσπαθειών με την στενή συνεργασία εκκλησίας  και κράτους, χωρίς να θιχτούν όμως τα δικαιώματα των υπόλοιπων θρησκευτικών μειονοτήτων της αχανούς αυτής  χώρας.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο , αν κοιτάξουμε  τα συνολικά στατιστικά στοιχεία,  «η χώρα έχει περισσότερο από το ένα τρίτο των γονέων να επιλέγουν για τα παιδιά τους το μάθημα του  «ορθόδοξου πολιτισμού»  , και σε ορισμένες περιοχές (ιδίως στις ομοσπονδιακές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ρωσίας), περισσότερο από το ήμισυ των οικογενειών αυτών κατευθύνουν τα παιδιά τους στην ορθόδοξη μελέτη .
 «Ο  μαθητής λυκείου δεν μπορεί συνειδητά να κάνει μια τέτοια ιδεολογική επιλογή, και βάσει του ρωσικού ομοσπονδιακού νόμου το δικαίωμα αυτό ανήκει αποκλειστικά στους γονείς, οι οποίοι έχουν προτεραιότητα στην εκπαίδευση των παιδιών τους σε σχέση με την θρησκευτική εκπαίδευση στο σχολείο»,  είπε ο Demidov.
Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε σαν έθνος είναι ο δρόμος που μας χάραξαν με το αίμα τους οι ένδοξοι προγονοί μας από την αρχαιότητα έως σήμερα,  και αυτός περνάει μέσα από την πίστη, την ορθόδοξη πίστη. Όλα τα άλλα είναι φτωχά και επικίνδυνα υποκατάστατα .

Από το Blogger.