Έκτακτη Πληροφορία !!! Κάτι μεγάλο ετοιμάζεται στο Νότο!!! H καίρια εμπλοκή της Ελλάδος!!!Άρωμα διάσπασης ή νέα υποταγή στη Μέρκελ;


Η ελληνική κυβέρνηση έχει προσκαλέσει τους ηγέτες πέντε χωρών του Νότου της ΕΕ στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει μια ευρωπαϊκή συμμαχία κατά της λιτότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε την πρόσκληση προς την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, και φυσικά την Κύπρο.
Πηγές της κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι το συνέδριο θα εξετάσει τα «κοινά» οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά επίπεδα της ΕΕ και ιδιαίτερα πάνω στην πολιτική της λιτότητας. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έχει επίσης πει ότι στην ατζέντα περιλαμβάνεται και το μεταναστευτικό.
Το συνέδριο μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να συγκεντρώσει νότια ευρωπαϊκά κράτη που έχουν μια κοινή ατζέντα αντι-λιτότητας και ο Τσίπρας έχει ήδη μιλήσει με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι για τη δημιουργία μιας «Νότιας Συμμαχία της Ευρώπης», έτσι ώστε να εφαρμόσει εμπράκτως την εν λόγω ατζέντα.
Μιλώντας στο Σπόυτνικ, αξιωματούχος της κυβέρνησης απάντησε στο κατά πόσο αυτή η συμμαχία είναι μια αντίδραση στον τρόπο, που η Ελλάδα είχε αντιμετωπιστεί από τη γραφειοκρατία της ΕΕ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, πολύ πριν γίνει ένα κυβερνητικό κόμμα, μαζί με την Ευρωπαϊκή αριστερά, επιμένει στην αναγκαιότητα να προωθήσει την ιδέα για μια προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη που θα μετατοπίσει την ισορροπία δυνάμεων, προκειμένου να αλλάξουν τις πολιτικές λιτότητας.»
Και συμπλήρωσε: «Πέρυσι, η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα, αλλά σήμερα μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στην ΕΕ. Υπάρχει τώρα μια προοδευτική κυβέρνηση στην Πορτογαλία και υπάρχει μια στροφή στην προσοχή της ιταλικής κυβέρνησης σε μια πιο ατζέντα κατά των μέτρων λιτότητας που προωθεί την ανάπτυξη. »
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, υιοθετεί μια παρόμοια άποψη, υποστηρίζοντας μαζί με τον Τσίπρα ότι οι πολιτικές της λιτότητας είναι «λάθος διατηρώντας τις οικονομίες σε ύφεση και δημιουργώντας διχασμένες κοινωνίες.»
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει φαινομενικά να πραγματοποιεί ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, υποστηρίζει ότι αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με μια ατζέντα κατά της ΕΕ (πως συνδυάζονται αυτά τα δύο αποτελεί ένα αναπάντητο ερώτημα…)
Η πρόσκληση για συμμαχία έρχεται, επίσης, σε μια στιγμή που η ευρωπαϊκή αριστερά και δεξιά βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες, ειδικότερα σχετικά με το ζήτημα της εισροής προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία.
Ίδωμεν…

hellasforce


Από το Blogger.