Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ από ΑΜΕΡΙΚΗ!!!Κίνδυνος για την Ελλάδα!!!


Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ από ΑΜΕΡΙΚΗ!!!Κίνδυνος για την Ελλάδα!!!


"Η Αθήνα 'δοκιμάζει τα νερά' πριν την επόμενη αξιολόγηση"
είναι ο τίτλος της νέας ανάλυσης του Stratfor που πραγματεύεται τη σχέση της χώρας μας με τους δανειστές, με φόντο την δεύτερη αξιολόγηση.

"Άλλη μια αξιολόγηση πλησιάζει για την Ελλάδα και η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για μια ακόμα φορά για σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της", αναφέρει και τονίζει ότι η αναμένεται σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η Αθήνα έχει καταφέρει να εφαρμόσει μερικές μόνο από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι Θεσμοί: 

"Οι δανειστές ζητούν  η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στην εργασιακή νομοθεσία, να αυξήσει τους φόρους, να διευθετήσει το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις ελληνικές τράπεζες και να ορίσει ένα διοικητικό συμβούλιο που θα επιβλέπει το νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων. 

Μέχρι τώρα, η ελληνική κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μερικά μόνο από τα αιτήματα αυτά". 

Όπως υπογραμμίζει η "δεξαμενή σκέψης", η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση " με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 0,7% το β’ τρίμηνο (σε ετήσια βάση) και την ανεργία να αγγίζει το 23,5% το Μάιο. 

Η Αθήνα θα δυσκολευτεί να επιτύχει το επίπεδο της ανάπτυξης του ΑΕΠ που θα μείωνε το βάρος του χρέους της. Ωστόσο, η κρίση δεν είναι τόσο άμεση όσο ήταν πέρυσι και η Αθήνα δεν έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές λήξεις χρέους πριν το τέλος του έτους.

Αυτό θα μειώσει το όποιο πλεονέκτημα της Αθήνας όταν θα διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της για παραχωρήσεις".

πηγη

Από το Blogger.