ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ!!!Ο Ρώσος πρόεδρος βρυχάται!!!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ!!!Ο Ρώσος πρόεδρος βρυχάται!!!
 
Λάβρος για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος  Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτή τη φορά τα πυρά του δεν είχαν στόχο τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι η ασπίδα που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη προκαλούν νέα κούρσα εξοπλισμών καθώς  δεν αποτελούν μέρος της Άμυνας αλλά κρύβουν την πυρηνική δυνατότητα των ΗΠΑ στην Ευρώπη. έκανε ειδική μνεία στην μονομερή ανάπτυξη των συστημάτων που έκαναν οι Αμερικανοί σε Ρουμανία λέγοντας ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας, ενώ απειλή συνιστά και το σύστημα της Πολωνίας.

Ο Πούτιν έκανε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας ότι η Μόσχα αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει την αμερικανική απειλή στην πόρτα της Ρωσίας.

Ακόμα υποσχέθηκε την Παρασκευή να προσαρμόσει τον προϋπολογισμό των δαπανών κατά τρόπο ώστε να εξουδετερωθούν οι απειλές προς τη Ρωσία.

Ο Πούτιν είπε ότι η έναρξη της λειτουργίας της αντιπυραυλικής ασπίδας αποτελεί βήμα προς μία νέα κούρσα εξοπλισμών.

Την Πέμπτη στη βάση Ντεσεβέλου ξεκίνησε η λειτουργία της αντιπυραυλικής ασπίδας -παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ, αμερικανών και ρουμάνων αξιωματούχων-, την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η αντιπυραυλική ασπίδα συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

«Λαμβάνονται μέτρα ώστε να διασφαλιστεί το αναγκαίο επίπεδο ασφάλειας για τη Ρωσία. Ο ίδιος ο πρόεδρος (Βλαντιμίρ Πούτιν), επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω, έχει επανειλημμένως θέσει το ερώτημα: Κατά ποίου λειτουργεί το σύστημα;» αναρωτήθηκε ο Πεσκόφ.

Το αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ, βασισμένο σε αμερικανική τεχνολογία, ξεκίνησε το 2010 και έχει ως στόχο τη σταδιακή εγκατάσταση μονάδων αντιπυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη και την Τουρκία.

Η βάση του Ντεσεβέλου, η κατασκευή της οποίας κόστισε περί τα 800 εκατομμύρια δολάρια, αποτελείται κυρίως από πυραύλους τύπου SM-2.

Θα περιληφθεί επισήμως στο ΝΑΤΟϊκό αντιπυραυλικό σύστημα κατά τη Σύνοδο Κορυφής στην Βαρσοβία.
crashonline
Από το Blogger.