ΤΩΡΑ!!!ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ!!!ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!!!ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ!!!!


Σε εξέλιξη γενικευμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο του Μονάχου – Τα πυρά τριών δραστών στο εμπορικό κέντρο Olympia στο Ολυμπιακό Πάρκο φαίνεται ότι δεν ήταν το τέλος, αλλά η αρχή του συναγερμού – Εκκενώθηκε πλήρως το εμπορικό κέντρο – Η αστυνομία προειδοποιεί να αποφεύγονται όλοι οι δημόσιοι χώροι – Έξι νεκροί επιβεβαιωμένοι.


«Είμαι Γερμανός», φέρεται να φωνάζει ένας εκ των δραστών!
Ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας εισήλθαν στο εμπορικό κέντρο ψάχνοντας προφανώς για δράστη/δράστες, κάτι που τελικά δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ την ίδια στιγμή εκκενώθηκε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης.
Ο εκπρόσωπος των βαυαρικών δυνάμεων μίλησε για έως τρεις δράστες με όπλα «με μακριές κάννες», ενώ επιβεβαίωσε έξι νεκρούς.

Η αστυνομία του Μονάχου αναφέρει ότι μάλλον έχει να κάνει με ένα «μπαράζ πυροβολισμών» σε όλη την πόλη, ενώ αναφέρει ότι οι δράστες ήταν πιθανότατα τρεις.
 Σύμφωνα και με τον Γερμανό ΥΠΕΣ Γιοακίμ Χέρμαν, οι δράστες του εμπορικού κέντρου ήταν τουλάχιστον τρεις, ενώ μίλησε για «αρκετούς θανάτους και τραυματίες».
 Η Αστυνομία της Βαυαρίας, με ανάρτησή της στο Facebook ανακοίνωσε τα εξής:
«Στις 17:50 αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την Αστυνομία για πυροβολισμούς στον κεντρικό δρόμο κοντά στο εμπορικό κέντρο «Olympia» και κατόπιν για συνέχεια των πυροβολισμών στο ίδιο το εμπορικό κέντρο.
Μάρτυρες αναφέρθηκαν σε τρία άτομα με όπλα. Για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία.
Η Αστυνομία επιχειρεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της και με την υποστήριξη ειδικών μονάδων αλλά και μονάδων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να συλληφθούν οι δράστες, η έρευνα για τους οποίους διεξάγεται εντατικά. Λόγω της ακόμη ασαφούς κατάστασης, παρακαλούμε όλους όσοι βρίσκονται στην πόλη να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο στα πλησιέστερα κτίρια. Η λειτουργία των μαζικών μέσων συγκοινωνίας έχει για την ώρα διακοπεί».

Για την ώρα υπάρχουν συστάσεις προς τους πολίτες μέσω του λογαριασμού twitter της αστυνομίας του Μονάχου να αποφύγουν τις επόμενες ώρες δημόσιους χώρους. Παράλληλα ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μέσα μεταφοράς, τραμ, τρένο και λεωφορεία στο Μόναχο.
 Μεγάλος αριθμός και πυροσβεστών στην περιοχή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο δράστης άνοιξε αδιακρίτως πυρ αρχικά στην καφετέρια του εμπορικού κέντρου και στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να διαφύγει και στον διπλανό σταθμό του μετρό.
 Το εμπορικό κέντρο Olympia-Einkaufszentrum (OEZ), το μεγαλύτερο της Βαυαρίας, εκκενώθηκε ενώ πάνω από όλη την περιοχή πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας.
 hellasforce


Από το Blogger.