Από κοντά παρακολουθούν ΥΠΕΞ και Πεντάγωνο τις εξελίξεις στην Τουρκία
Μετά την είδηση για το πραξικόπημα στην Τουρκία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, μετέβη στο Πεντάγωνο μαζί με τους τρεις αρχηγούς όπλων –Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας- προκειμένου να έχουν απ’ ευθείας ενημέρωση από τον θάλαμο επιχειρήσεων. 

Τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, οσο και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας παρακολουθούν με απόλυτη ψυχραιμία τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα. 

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, βρίσκεται στην Μογγολία όπου συμμετέχει στη Διάσκεψη ΕΕ-Ασίας, ενώ τη Δευτέρα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο προγραμματισμένο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τις 22:30 από τον διοικητή της ΕΥΠ, από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθως επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με δική του πρωτοβουλία με τον διοικητή της ΕΥΠ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία.

ΠΗΓΗhttp://news.in.gr/greece/article/?aid=1500090543

Από το Blogger.