ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΕΥΡΩΠΗ!!!Τρέχει να Μαζέψει τα Μέτρα που Επέβαλλε στη Ρωσία!!!Η Ρωσία Έδειξε τις Δυνάμεις της!!!

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΕΥΡΩΠΗ!!!

Τρέχει να Μαζέψει τα Μέτρα που Επέβαλλε στη Ρωσία!!!Η Ρωσία Έδειξε τις Δυνάμεις της!!!

 

Τελικά απ’ότι φαίνεται οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας από την ΕΕ, για την κρίση στην Ουκρανία και την επανένωση της Κριμαίας, πού ξεκινήσανε το 2014, αρχικά για ένα χρόνο και στη συνέχεια πήρανε παράταση για τα επόμενα χρόνια, αποδείχθηκε ότι ήταν μια κακή επιλογή καθόσον τα αντίμετρα της Ρωσίας ως απάντηση, προκάλεσαν μεγαλύτερα προβλήματα στην ΕΕ. Δηλαδή τα μέτρα αποδείχθηκαν μπούμερανγκ και αυτό αποκαλύπτεται από τη Γαλλία η οποία πλέον δεν τα στηρίζει, κάτι που ψηφίστηκε από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Η Ρωσία δηλαδή απέδειξε ποιος τελικά είναι ο ισχυρός στην περιοχή, ποιος είναι περισσότερο αυτάρκης και ποιος έχει περισσότερο ανάγκη τον άλλο. Για άλλη μια φορά η άφρων πολιτική της Ευρώπης, που παρασύρθηκε στις επιλογές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, φαίνεται τώρα να πληρώνει ακριβό το τίμημα και να τρέχει να μαζέψει τα μέτρα που η ίδια επέβαλλε, πριν επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η οικονομική κατάσταση.

Έτσι, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση με ψήφισμα της ζητά από την κυβέρνηση να κηρύξει την άρση των οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Συγκεκριμένα από τους 98 βουλευτές της κάτω Βουλής που μετείχαν στην ψηφοφορία, 55 ενέκριναν την άρση της επιβολής κυρώσεων, ενώ για να ψηφιστεί, χρειαζόταν 50 ψήφους. Ο Τιερί Μαριάνι, που ήταν ο εισηγητής της άρσης των μέτρων και με την ιδιότητα του συμπροέδρου της Ένωσης Γαλλο-ρωσικού διαλόγου δήλωσε πως επρόκειτο για μια ιστορική ψηφοφορία καθώς για πρώτη φορά η χώρα αποφάσισε για άρση των κυρώσεων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, ΄΄ Απαιτούμε να αρθούν οι κυρώσεις διότι είναι εντελώς αναποτελεσματικές και επικίνδυνες για την Γαλλική οικονομία. Έχω δει τον Υπουργό Γεωργίας να στέκεται μπροστά στους αγρότες και να τους λέει ότι πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις. Έχω δει τον Υπουργό οικονομικών να επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα. Και το μόνο που κάνουν είναι να λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και ότι η ΕΕ ευθύνεται για αυτό ΄΄ , ΄΄ Περιμένω από τη Γαλλία που δηλώνει συνεχώς ότι είναι η γενέτειρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αποδεχθεί την επιθυμία του κοινοβουλίου και να απαιτήσει την άρση των κυρώσεων κατά την διάρκεια των επομένων συνομιλιών για το θέμα΄΄.

Θεωρούμε ότι η ΕΕ έχει αποτύχει στην πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αποτελώντας την ουρά των ΗΠΑ όπως και σε άλλες περιπτώσεις, προχώρησε σε μέτρα χωρίς να σκεφτεί σοβαρά τις συνέπειες που θα είχε από την αντίδραση της Ρωσίας, την οποία όμως και στη συνέχεια δεν εκτίμησε σωστά. Το αποτέλεσμα αυτής της κακής επιλογής εκφράζει σήμερα η πλήρης αλλαγή στάσης της Γαλλίας. Βέβαια όλη αυτή η εξέλιξη έχει καταδείξει και τις μεγάλες αντοχές της Ρωσίας στον άξονα ΕΕ – ΗΠΑ, κάτι που σαφέστατα καταδεικνύει ότι η Ρωσία μπορεί να αντιδρά αποτελεσματικά σαν παγκόσμια δύναμη σε κάθε περίπτωση.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο
πηγη
Από το Blogger.