ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ!!!ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!!! Σε αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο!!!Στις 23 Μαΐου 2006!!![ΒΙΝΤΕΟ]
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ!!!ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!!! Σε αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο!!!Στις 23 Μαΐου 2006!!!


Ήταν 23 Μαΐου του 2006, όταν έξι τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και κατευθύνονταν προς την Κρήτη, με σκοπό να φωτογραφήσουν τις συστοιχίες των S-300 που βρίσκονταν στην περιοχή. Τα τουρκικά αεροσκάφη χωρίζονταν σε δυο σχηματισμούς των 3, με ta F-16 να συνοδεύουν τα RF-4 που είχαν τις φωτογραφικές μηχανές.

Λίγο πρίν από τη μία το μεσημέρι, δυο ελληνικά F-16 απογειώνονται από την βάση της Σούδας για να αναχαιτίσουν τα τούρκικα μαχητικά. Ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης, πλησίασε την τριάδα των αεροσκαφών, θέλοντας να προχωρήσει στην αναγνώριση και την εικονική αναχαίτιση των εισβολέων. Όμως δεν έμελλε να είναι μια συνηθισμένη αναχαίτιση. Ο Τούρκος πιλότος ενός από τα F-16, έκανε κάποιους αδέξιους και συγχρόνως επιθετικούς χειρισμούς, δημιουργώντας μια πραγματική αερομαχία. Ως αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών, ήταν ο διεμβολισμός του αεροσκάφους του Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Τα δυο αεροπλάνα κατέπεσαν στο Αιγαίο. Ο Τούρκος πιλότος έπεσε στη θάλασσα και σώθηκε από ένα δεξαμενόπλοιο που έπλεε εκεί κοντά. Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης και το αεροσκάφος του όμως δεν βρέθηκε.

Για περίπου 30 λεπτά, Ελλάδα και Τουρκία, βρίσκονταν στα πρόθυρα σύρραξης. Δεκάδες μαχητικά απόγειώθηκαν από τις ελληνικές βάσεις, βρισκόμενα σε ετοιμότητα. Οι προσπάθειες ανέυρεσης του ελληνικού F-16 και του πιλότου του, συνεχίζονταν από τη θάλασσα. Τέσσερα πλοία, μια φρεγάτα, δυο κανονιοφόροι και ένα υδρογραφικό, έψαχναν απεγνωσμένα τα συντρίμμια και τον σμηναγό Ηλιάκη.

Έπρεπε να φτάσει έξι το απόγευμα για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι όλων των Ελλήνων. Η φρεγάτα «Λήμνος» εντόπισε εκείνη την ώρα, ύστερα από εντατικές έρευνες, την κάσκα, το PL και ένα Survival Kit. Ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης θεωρήθηκε νεκρός.

Ένα τουρκικό ελικόπτερο παρέλαβε τον πιλότο λίγο πρίν τις 3 το μεσημέρι. Το αρχηγείο του ΓΕΕΘΑ, είχε δώσει εντολή να παραδοθεί ο πιλότος στο τούρκικο πλήρωμα διάσωσης. Ήταν η πρώτη φορά που παραδόθηκε Τούρκος πιλότος στους συμπατριώτες του, αφού είχε πέσει στο Αιγαίο και είχε προκαλέσει το θάνατο ενός Έλληνα πιλότου.

Ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης ήταν πατέρας δυο παιδιών, ηλικίας 1,5 και 5 χρονών. Στις 28 Δεκεμβρίου του 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλλίων από την Ακαδημία Αθηνών, του απενεμήθηκε το μετάλλιο αρετής και αυτοθυσίας. Στις 20 Μαΐου του 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στα Χανιά.

Από το Blogger.