Τουρκμένοι (Τούρκοι) βομβαρδίζουν με φιάλες γκαζιού τους Κούρδους στο Χαλέπι (βίντεο)


Τουρκμένοι συμμορίτες, μισθοφόροι της Άγκυρας, βομβαρδίζουν την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι με αυτοσχέδιους όλμους και «οβίδες» από φιάλες γκαζιού.

Οι Τουρκμένοι θρασύτατοι ανάρτησαν και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου υπό τους ήχους οθωμανικού εμβατηρίου σφυροκοπούν τους αμάχους της Σεΐχ Μακσούντ.

Πάνω στις αυτοσχέδιες οβίδες τους οι Τουρκμένοι γράφουν συνθήματα όπως «αυτή είναι η εκδίκησή μας για τον θάνατο των αδελφών μας στην Κωνσταντινούπολη».

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκικές πρώην νομαδικές φυλές που ζουν στη Συρία και στο Ιράκ και μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγιναν υπήκοοοι αυτών των νέων χωρών.

Η Τουρκία από την αρχή του πολέμου στη Συρία έστειλε πράκτορες και στρατιωτικούς της για να οργανώσουν και να εκπαιδεύσουν τους Τουρκμένους σε έναν εντολοδόχο στρατό της Άγκυρας.

Μεταξύ των Τουρκμένων βρίσκονται εκατοντάδες μέλη της ακροδεξιάς τουρκικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, που ουσιαστικά έχουν και τη διοίκηση αυτών των τουρκικών συμμοριών.

Οι Τουρκμένοι, ως Τούρκοι που είναι, αποτελούν στην πραγματικότητα έναν τουρκικό στρατό μέσα στη Συρία. Εξάλλου ανάμεσα στις τάξεις τους υπάρχουν και τουρκικά στρατεύματα που «υποκρίνονται» τους Τουρκμένους.

Δείτε το βίντεο:
Από το Blogger.