ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!! Βρετανικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στη Βαλτική!!!

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!
Βρετανικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στη Βαλτική!!!
 
Στις Βαλτικές Δημοκρατίες θα αναπτυχθούν μαχητικά αεροσκάφη της βρετανικής βασιλικής Αεροπορίας RAF (Royal Air Force), καθώς επίσης και τη φρεγάτα Type 23 HMS Iron Duke του βασιλικού Ναυτικού (Royal Navy) στο πλαίσιο της παροχής εγγύησης ασφαλείας στους ανατολικούς συμμάχους της Βρετανίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Τα μαχητικά που θα μετασταθμεύσουν θα είναι τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου EF-2000 Typhoon, τα οποία και θα αναλάβουν κύριο ρόλο στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή για την εκτέλεση περιπολιών (Baltic Air Policing mission) στον εναέριο χώρο των Βαλτικών Δημοκρατιών (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία).

Τα μαχητικά θα σταθμεύουν στην αεροπορική βάση «Amari» στην Εσθονία και θα παραμείνουν εκεί για τέσσερις μήνες. Είχε προηγηθεί η ανάπτυξη μαχητικών την άνοιξη του 2014 στη Λιθουανία και το διάστημα Μαΐου – Αυγούστου 2015 στην Εσθονία. Θα υποστηρίζονται από πορτογαλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Στο ναυτικό τομέα, πέραν του Iron Duke, στην περιοχή αναμένονται αργότερα τα HMS Ocean και HMS Pembroke, για να συμμετάσχουν στην άσκηση «Baltops 16». Ο υπουργός Άμυνας εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να απευθύνει μήνυμα στήριξης στις χώρες της Βαλτικής, υπενθυμίζοντας την αύξηση των βρετανικών αμυντικών δαπανών για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια μειώσεων.
Από το Blogger.