ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ!!!ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!!ΚΡΑΧ ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!!!ΤΩΡΑ;;;;;


Κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ραγδαία πτώση των τιμών στο άνοιγμα

Ραγδαία πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τις τράπεζες να δέχονται ισχυρές πιέσεις, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές λόγω Κίνας και πετρελαίου, σύμφωνα με όσα σημειώνει πόρταλ οικονομικού ενδιαφέροντος. Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 4,7% στις 531 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 5,91 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Αττικής υποχωρεί 8,09% στα 0,1590 ευρώ, ενώ οι πτώση για τις μετοχές των Eurobank και Alpha Bank ξεπερνούν το 10%.Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με απώλειες 3,23% στις 540,24 μονάδες, με τις Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ να καταγράφουν απώλειες άνω του 5%.

Tο trade για τους ξένους είναι πουλήστε λόγω πολιτικής κρίσης και περιμένετε αλλαγή.

Κραχ στην Αθήνα απέχοντας ελάχιστες μονάδες πλέον από τα χαμηλά τετραετίας στις 477 μονάδες του Ιουνίου του 2012.Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ οικονομικού πρακτορείου, το χρονικό διάστημα μίκρυνε και η ελληνική κυβέρνηση έχει σχεδόν 1,5 εβδομάδα για να προχωρήσει σε σύγκλιση με τους δανειστές, κάτι το οποίο δεν φαίνεται ορατό. Κανείς πλέον δεν αναφέρει ότι θα περάσει ως έχει το ασφαλιστικό, ενώ ξεκίνησαν και οι πιέσεις από τους αγρότες. Οι πιέσεις είναι τέτοιες στην Αθήνα ώστε ο Γενικός Δείκτης “κρέμασε” κυριολεκτικά καθώς ελάχιστοι αναλαμβάνουν το ρίσκο της αγοράς.

Μια ημέρα μετά την αντίδραση τεχνικής φύσης, η Αθήνα επανέρχεται στις γνωστές της συνήθειες και οι πιέσεις δεν αφορούν τις ξένες αγορές. Η αγορά χάνει πάνω από 4,7% και όπως λένε ξένοι θεσμικοί επενδυτές, με την σημερινή κατάσταση με τους δανειστές η συναλλαγή είναι πουλήστε τις μετοχές καθώς έρχεται πολιτική κρίση, αλλά και ποντάρετε σε κάποια πιθανή πολιτική αλλαγή. Δηλαδή, το trade είναι πουλήστε και περιμένετε μέχρι να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση που θα προχωρήσει το τρίτο μνημόνιο.

Στις 531 μονάδες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης χάνοντας 4,71%.

Βουτιά πάνω από 11% σε Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank στα 0,172 και 0,75 ευρώ αντίστοιχα. Με πτώση 6,40% η Εθνική στα 0,234 ευρώ. Πτώση 8,42% η Alpha bank στα 1,74 ευρώ. Βουτιά 5,8% για την Γεκ- Τέρνα και 5,97% για την Μυτιληναίος στα 2,99 ευρώ. Βουτιά 4,47% για τον ΟΠΑΠ στα 6,41 ευρώ. Πτώση 3,69% για τον ΟΤΕ στα 7,56 ευρώ. Πάνω από 5% η πτώση στην ΔΕΗ στα 3,23 ευρώ.

πηγη
Από το Blogger.