Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ...ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν καταλάθος θέσεις Τούρκων!Οπως φαίνεται, νέα φέρετρα θα επιστρέψουν στη Τουρκία...Αλλο ένα πλήγμα για τον Ερντογάν λίγο πριν τις εκλογές....


 ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ...ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν καταλάθος θέσεις Τούρκων!Οπως φαίνεται, νέα φέρετρα θα επιστρέψουν στη Τουρκία...Αλλο ένα πλήγμα για τον Ερντογάν λίγο πριν τις εκλογές....










Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται αυτή την στιγμή μεταξύ Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ και τούρκων στρατιωτών.
Οι μάχες γίνονται στον λόφο Lelikan, στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.
Οπως φαίνεται, νέα φέρετρα θα επιστρέψουν στη Τουρκία. Αλλο ένα πλήγμα δηλαδή για τον Ερντογάν λίγο πριν τις εκλογές.
Οι Τούρκοι μάλλον εκτός από άπειροι, όπως φαίνεται είναι και ατζαμήδες. Σύμφωνα με tweet, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν καταλάθος θέσεις Τούρκων στρατιωτών!
Ο Ερντογάν με λίγα λόγια καλείται πλέον να αντιμετωπίσει πέρα από τους Κούρδους και τις ΗΠΑ, ακόμη ένα καυτό θέμα που απειλεί να εκτροχιάσει την Τουρκία.
Το τουρκικό νόμισμα κατρακύλησε ακόμη περισσότερο την Τετάρτη έπειτα από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αχρηστεύσει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, κάτι που προκάλεσε την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και επέφερε μία ευρεία πτώση στις αναδυόμενες αγορές και τις ισοτιμίες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η λίρα έπεσε περίπου 1,3% πριν από την ομιλία του Αμερικανού προέδρου το βράδυ της Τρίτης μέχρι το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών την Τετάρτη. Μάλιστα το τουρκικό νόμισμα σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ με ισοτιμία 4,3736 έναντι του δολαρίου πριν τις 7:30 πμ στο Λονδίνο και έχει σημειώσει πτώση 13% από την αρχή του χρόνου μέχρι αυτή τη στιγμή.
Ο δείκτης της JPMorgan για τις ισοτιμίες, ο οποίος ανιχνεύει τη λίρα καθώς και άλλα εννέα νομίσματα, έπεσε περίπου 0,4% από πριν την ομιλία Τραμπ μέχρι νωρίς την Τετάρτη, οπότε και άνοιξαν οι αγορές.
Η Τουρκία είναι υπό πίεση σε πολλά μέτωπα. Ο πληθωρισμός τρέχει με περίπου 11%, περισσότερο του διπλάσιου από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας, ενώ το διογκωμένο έλλειμμα προκαλεί ανησυχίες για την αντοχή της τουρκικής οικονομίας σε πιθανά σοκ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μεγενθύνει το πρόβλημα της οικονομίας με τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών της 24ης Ιουνίου.
Μόλις σήμερα σημείωσε οριακή άνοδο, όμως η κατρακύλα δεν φαίνεται να σταματα, δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Ρ. Τ. Ερντογάν


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...