Ticker

10/recent/ticker-posts

ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ σε χιλιάδες επαγγελματίες άν θέλουν να μπορούν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότησή τους...να εργάζονται και να λαμβάνουν συγχρόνως και σύνταξη.

ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ  ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ σε χιλιάδες επαγγελματίες άν θέλουν να μπορούν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότησή τους...να εργάζονται
και να λαμβάνουν συγχρόνως και σύνταξη.




 
Τι προβλέπει διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου  σκούπα του υπουργείου Εργασίας.Πώς μπορούν χιλιάδες επαγγελματίες να διατηρούν το δικαίωμα της εργασίας ακόμα και μετά τη σύνταξη.
Τη δυνατότητα να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, παράλληλα με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για σύνταξη, δίνει στους αυτοαπασχολούμενους, μη μισθωτούς, διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου – σκούπα του υπουργείου Εργασίας.
Η διάταξη αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες επαγγελματίες που επιθυμούν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Δεν θα απαιτείται, πλέον, το κλείσιμο των βιβλίων και η διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, καθώς θα διατηρούν το δικαίωμα να εργάζονται και ως συνταξιούχοι, με αντίστοιχη μείωση της σύνταξης.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, η διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες, που πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, να διατηρούν ανοιχτή την επιχείρησή τους. Αρκεί να καταθέσουν την αίτηση για σύνταξη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και να δηλώσουν στο Ταμείο ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται, ενεργοποιώντας την ήδη ψηφισμένη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου για την απασχόληση συνταξιούχων.
Με αυτό τον τρόπο, δεν θα διακόπτουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, θα έχουν ωστόσο, μείωση της σύνταξή τους κατά 60%, όπως ισχύει για όλους τους συνταξιούχους.
Να σημειωθεί ότι πολλοί ήταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους ή να τα μεταβιβάσουν σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, παρότι επιθυμούσαν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Υπήρχαν, δε πολλές περιπτώσεις που, ενώ έκαναν διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, διαπίστωναν εκ των υστέρων ότι δεν πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα να μένουν ξεκρέμαστοι.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...