Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ....Η σπηλιά ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που αν πιεις νερό από την πηγή....ο έρωτας σου θα κρατήσει για πάντα!Μόλις 3,5 ώρες από την Αθήνα.....




ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ....Η  σπηλιά ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που αν πιεις νερό από την πηγή....ο έρωτας σου θα κρατήσει για πάντα!Μόλις 3,5 ώρες από την Αθήνα.....












Η Ελλάδα φημίζεται για τα υπέροχα μυστηριακά μέρη της και τους θρύλους που τα ακολουθούν. Ένα από αυτά είναι και η Σπηλιά του Μπεκίρη που την συναντά κανείς στη δυτική μεριά των Σπετσών. Αν έχετε δει την αγαπημένη ταινία Τζένη Τζένη θα θυμηθείτε αμέσως το ειδυλλιακό τοπίο. Το κινηματογραφικό της όνομα ήταν η «Σπηλιά της Νεράιδας».
Πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς που βλέπεις μόνο σε ταινίες. Φαντάζει εξωπραγματικό όμως υπάρχει στα αλήθεια. Την περίοδο της Επανάστασης έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς ήταν καταφύγιο για γυναίκες και παιδιά, καθώς και μυστική αποθήκη πυρομαχικών. Το παράδοξο είναι οτι συνδέεται με ένα θρύλο που μετέπειτα όσα ζευγάρια πηγαίνουν εκεί λέγεται ότι ο έρωτάς τους κρατάει για πάντα.
Ο θρύλος πίσω από την Σπηλιά του Μπεκίρη
Σύμφωνα με την παράδοση ο Μπεκίρης ήταν αυτός που αποκάλυψε το μυστικό στους Τούρκους. Φημολογείται ότι στεκόταν έξω από την σπηλιά, καθώς δεν μπορούσαν να μπουν μέσα οι Τούρκοι και φώναζε στους Έλληνες ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο και ότι ο εχθρός εγκατέλειψε το νησί. Οι Έλληνες σταμάτησαν να βγαίνουν μόνο όταν η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των σφαγμένων αδελφών τους. Κι έτσι δόθηκε το όνομα στη σπηλιά. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πώς φέρνει καλοτυχία στα ζευγάρια!


Αν θέλετε ο έρωτά σας να κρατήσει για πάντα δεν έχετε παρά να πάτε στο πανέμορφο νησί με τη μεγάλη ιστορία και να πιείτε νερό από την πηγή που υπάρχει στην Σπηλιά! Όσοι την έχουν επισκεφθεί πάντως και μας αποκάλυψαν το μυστικο είναι ακόμη μαζί κι ευτυχισμένοι!


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...