Ticker

10/recent/ticker-posts

Τρόμος σε σχολική εκδρομή στο Βόλο.22 Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους και τους τραυμάτησαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών....




Τρόμος σε σχολική εκδρομή στο Βόλο.22 Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους και τους τραυμάτησαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών....












Τον τρόμο έζησαν μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Φιγαλείας όταν κατά τη διάρκεια εκδρομής στο Βόλο, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.
Το περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη στις 3 Μαΐου, είχε ως αποτέλεσμα δυο εκ των μαθητών να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Βόλου. Η είδηση της επίθεσης αναστάτωσε τους γονείς, πολλοί εκ των οποίων ήταν έτοιμοι να σπεύσουν στο Βόλο φοβούμενοι για τις ζωές των παιδιών τους. Ωστόσο, οι συνοδοί καθηγητές τους διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας και ειδικότερα για τους δυο μαθητές που είχαν πάει στο Νοσοκομείο από το οποίο αποχώρησαν μόλις τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Την εκδρομή αυτή οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Φιγαλείας θα τη θυμούνται για καιρό. Οι 22 μαθητές και τρεις καθηγητές- συνοδοί ξεκίνησαν την Πέμπτη 3 Μαϊου το πρωί για τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο και στο Πήλιο.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ, όταν μετά το φαγητό και τη βόλτα τους στο Βόλο επέστρεφαν στο ξενοδοχείο. Στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στο λιμάνι, κοντά στην «Καπναποθήκη Παπαστράτου» εκεί όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δέχθηκαν ξαφνικά, επίθεση από περίπου 15 με 20 άτομα που φορούσαν κουκούλες. Οι δράστες προσέγγισαν τους μαθητές με ποδήλατα και σκέιτμπορντ με σκοπό να αρπάξουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.
Οι μαθητές από την Ηλεία αιφνιδιάστηκαν από την απρόκλητη επίθεση και προσπαθούσαν να προστατέψουν τους εαυτούς τους ενώ οι δράστες τραυμάτισαν δυο παιδιά, έναν μαθητή του Γυμνασίου και έναν του Λυκείου. Οι κουκουλοφόροι, που πιθανολογείται ότι βρίσκονταν στο κτίριο που στεγάζονται υπηρεσίες του Πανεπιστημίου αποχώρησαν χωρίς λεία, ενώ το περιστατικό έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια λίγων περαστικών.
Στο σημείο έφθασαν λιμενικοί που ενημερώθηκαν από τους συνοδούς των μαθητών αλλά και η αστυνομία η οποία συνόδευσε τους μαθητές μέχρι το ξενοδοχείο τους.
Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους γονείς και τους εξόργισε ήταν η στάση της Αστυνομίας στο Βόλο, αφού το περιστατικό θα μπορούσε να είχε σοβαρότερες συνέπειες για την υγεία των μαθητών. Επίσης, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι οι αρχές της πόλης φαίνεται να γνωρίζουν τους δράστες οι οποίοι συχνάζουν στην περιοχή αλλά δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις. Για το θέμα ενημερώθηκε και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος ο οποίος διαβεβαίωσε τους γονείς πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και για το λόγο αυτό η τριήμερη εκδρομή συνεχίστηκε κανονικά μέχρι που οι μαθητές επέστρεψαν το περασμένο Σάββατο στην πόλη και στα σπίτια τους.
Η υπόθεση για την αστυνομία Βόλου μπήκε στο αρχείο αφού δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις από την πλευρά των καθηγητών-συνοδών .


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...