Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΣΚΑΣΕ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!!!Ο Ερντογάν ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ δίνει έναν υπέρ πάντων αγώνα για να σωθεί ο ίδιος και η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ κάτω από απαράδεκτες συνθήκες!!![ΒΙΝΤΕΟ]


ΕΣΚΑΣΕ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!!!Ο Ερντογάν ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ δίνει έναν υπέρ πάντων αγώνα για να σωθεί ο ίδιος και η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ κάτω από απαράδεκτες συνθήκες!!![ΒΙΝΤΕΟ]













Αυτά που συνέβησαν σε δυο εικοσιτετράωρα στην Τουρκία δεν είναι φυσιολογικά. Το Σαββατοκύριακο ο Ερντογάν δήλωνε στα περιφερειακά συνέδρια του κόμματος του ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Την Δευτέρα ο Μπαχτσελί έριξε την βόμβα και πρότεινε πρόωρες εκλογές στις 26  Αύγουστο.  Την επομένη οι δυο άνδρες συνομίλησαν επί μισή ώρα και στη συνέχεια ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου. Ουσιαστικά ο σουλτάνος έκανε εκλογική έφοδο…

Οι γενναίοι και ειλικρινείς άνθρωποι ενεργούν βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Οι διπρόσωποι, οι φοβικοί , οι ιντρικαδόροι καταφεύγουν σε πονηριές και δολοπλοκίες. Η εκλογική έφοδος δεν αρμόζει σε ειλικρινείς και γενναίους ανθρώπους.

Ο Ερντογάν  φέρεται να σύρεται στις εκλογές από τον Μπαχτσελί. Η πραγματικότητα , όμως, τον διαψεύδει. Επί μήνες κάνει δυο τουλάχιστον ομιλίες την ημέρα σε διάφορες συγκεντρώσεις. Αυτή δεν είναι μια εκλογική προετοιμασία;

Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ήταν πάντα στο μυαλό του σουλτάνου. Για αυτό άλλωστε ανέπτυξε και την εχθρική ρητορική του εναντίον της Ελλάδος.Η εκμετάλλευση των πατριωτικών αισθημάτων του λαού είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των αυταρχικών καθεστώτων.  Η απόφαση του όμως δείχνει  έναν πανικό. Το πλοίο φαίνεται να βυθίζεται και ο καπετάνιος αναζητά σανίδα σωτηρίας. Ο Ερντογάν δίνει έναν υπέρ πάντων αγώνα , για να σωθεί ο ίδιος και η οικογένεια του. Για αυτό προσφεύγει στις κάλπες κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Η διεξαγωγή εκλογών υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης σηματοδοτεί την άσκηση βίας και καταπίεσης στους ψηφοφόρους και περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης της αντιπολίτευσης. Οι ΗΠΑ εξέφρασαν ήδη την ανησυχία τους για την διεξαγωγή δίκαιων και ελεύθερων εκλογών.

Η Άγκυρα με την εξωτερική πολιτική που άσκησε απομονώθηκε σχεδόν από όλο τον κόσμο. Με τις ακροβασίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας  κατάφερε να χάσει την υποστήριξη και των δυο πλευρών. Οι Φυλακές γέμισαν με αθώους πολίτες. Καταργήθηκε το κράτος δικαίου, η δικαιοσύνη παραμένει άγνωστη λέξη, περιορίστηκαν οι βασικές αρχές της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η λίρα υποτιμήθηκε έναντι του ευρώ και του δολαρίου προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις επιχειρήσεις και στην οικονομία. Το εσωτερικό και εξωτερικό χρέος καλπάζει , οι άνεργοι ξεπέρασαν τα πέντε εκατομ., ξεπουλήθηκε όλος ο δημόσιος πλούτος, η διαφθορά και η καταλήστευση του λαού ξεπέρασε κάθε όριο. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πάνε σε εκλογές γιατί δεν μπορούν να κυβερνήσουν.  Έπαθαν ακριβώς ότι παθαίνει ένα αμάξι όταν σκάσει το λάστιχο.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειχναν μεγάλες απώλειες στην δύναμη του Μπαχτσελί και ενίσχυση της αντιπάλου του της κ. Ακσενέρ. Γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες να συγκεντρώσει ο Ερντογάν το 50% που χρειάζεται για τη διάσωση του.

Η Τουρκία βρίσκεται ξανά σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Εάν ο Ερντογάν καταφέρει να γίνει απόλυτος άρχοντας, με εξουσίες αυτοκράτορα  θα μαζευτεί και θα στήσει γέφυρες με τον πολιτισμένο κόσμο ή θα οδηγήσει την χώρα στον απόλυτο θρησκευτικό σκοταδισμό;

Ο ανταποκριτής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ  στην Γερμανία Martin Leujeure έγραψε στο twitter ¨Ο Ατατούρκ πριν από 95 χρόνια κατήργησε το οθωμανικό κράτος και το Χαλιφάτο, λέγοντας ¨αύριο θα ανακηρύξουμε τη Δημοκρατία¨.  Στις 24 Ιουνίου θα εξαφανιστεί η κεμαλική δημοκρατία και με τη δύναμη του Θεού θα αναγεννηθεί το Χαλιφάτο στην Τουρκία. Ο Θεός ας προστατεύει τους Μουσουλμάνους¨.

Τι θα κάνει ο τουρκικός λαός κάτω από αυτές τις συνθήκες; Τι θα κάνει η αντιπολίτευση; Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν μια ευκαιρία να συσπειρωθούν γύρω από ένα κοινά αποδεκτό πρόσωπο και να το στηρίξουν για το προεδρικό αξίωμα.  Δυστυχώς, οι πιθανότητες να γίνει Χαλίφης ο σουλτάνος είναι μεγαλύτερες από τη συσπείρωση των αντιπάλων του.
 Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...

loading...