Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!!Ο Αμερικανός πρόεδρος ΝΤ.ΤΡΑΜΠ αποφάσισε να απεμπλακεί η Αμερική τελείως απο αυτόν τον πόλεμο!!!




ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!!Ο Αμερικανός πρόεδρος ΝΤ.ΤΡΑΜΠ αποφάσισε να απεμπλακεί η Αμερική τελείως απο αυτόν τον πόλεμο!!!













Ήταν η δεύτερη φορά επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ που οι ΗΠΑ «χτυπούν» τη Συρία. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος το έχει βάλει σκοπό να απεμπλακεί.
Την προηγούμενη φορά (και πάλι μετά από επίθεση με χημικά) ο Τραμπ φέρεται να άκουσε την  Ιβάνκα Τραμπ, να επιτεθεί με πυραύλους στη Συρία. Και τότε, η επίθεση κράτησε λίγες ώρες. Τώρα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (14.04.2018) είχε διάρκεια μια ώρα. Και σύμφωνα με όσα «έρχονται» από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Τραμπ το έχει ήδη ξεχάσει.

Μόλις 24 ώρες μετά τη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσαν από κοινού οι ΗΠΑ με τη Γαλλία και τη Βρετανία, εκτοξεύοντας συνολικά 105 πυραύλους εναντίον τριών στόχων στα περίχωρα της Δαμασκού και στην πόλη Χομς, η Ουάσινγκτον φαίνεται ξεχνούν τον βομβαρδισμό και να επιστρέφουν στα εσωτερικά τους προβλήματα.

Ο Τραμπ θέλει να φύγει από τη Συρία
Ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει αμετακίνητος στην πολιτική του να περιορίσει την εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία και να αποσύρει, όπου είναι δυνατόν, τους 2.000 Αμερικανούς στρατιώτες που διατηρεί στη χώρα. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο Αμερικανός ρόεδρος ήθελε μια μεγαλύτερη επίθεση. Αλλά τον συγκράτησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις. Ο μοναδικός ανώτερος αξιωματικός της ομάδας Άμυνας και Ασφαλείας του προέδρου που έχει παραμείνει στην κυβέρνηση. Ο Μάτις, λοιπόν, έπεισε τον Τραμπ να περιορίσει τον βομβαρδισμό από το φόβο ότι θα προκαλέσει μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η οποία υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ.

Επιστροφή στην… «καθημερινότητα»
Όπως σημειώνει και η ισπανική El Mundo, «η τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση την Κυριακή στην Ουάσινγκτον και πάλι επικεντρώνεται στα απομνημονεύματα του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμι, το βιβλίο του οποίου κυκλοφορεί την Τρίτη στις ΗΠΑ». Ο Κόμι υποστηρίζει στα απομνημονεύματά του ότι «ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν σταματάει να λέει ψέματα κι επιβάλλει στο περιβάλλον του όρκους απόλυτης σιωπής και πίστης που θυμίζουν συμπεριφορά αφεντικού της μαφίαςl». Σύμφωνα με την El Mundo «η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία φαίνεται να αποτέλεσε αντιπερισπασμό σε αυτή την πολιτική μάχη».

Από την πλευρά τους οι New York Times επικρίνουν τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι «εξακολουθεί να στερείται συνεκτικής στρατηγικής για να τερματιστεί πραγματικά η σύγκρουση στη Συρία και ότι, αντίθετα, προσπάθησε να μειώσει την ανθρωπιστική βοήθεια και να κλείσει την πόρτα στους Σύρους πρόσφυγες».

Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η στρατιωτική επιχείρηση «ουσιαστικά άφησε όπως ήταν το status quo στο έδαφος. Δεν έκανε τίποτα για να αποδυναμώσει τον Άσαντ πέρα από τις εγκαταστάσεις χημικών όπλων που κατέστρεψε, αφήνοντάς τον να συνεχίσει να επιτίθεται στο λαό του με συμβατικά μέσα… Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον να προσπαθήσει να οδηγήσει σε μια λύση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία» γράφουν οι Νew York Times.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...