Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΑΕΔ!!!ΜΟΝΟ Με μια αίτηση Πλήρης διαγραφή οφειλών για ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ δανειολήπτες ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!!!




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΑΕΔ!!!ΜΟΝΟ Με μια αίτηση Πλήρης διαγραφή οφειλών για  ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ δανειολήπτες ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!!!










Για πλήρη διαγραφή οφειλής στο 75% των δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) έκανε λόγο η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, που δίνει τη δυνατότητα σε 82.000 δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ να κάνουν αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους (για διαγραφές, επαναπροσδιορισμό ύψους οφειλής και επαναπροσδιορισμό του τρόπου πληρωμής).
Όπως σημείωσε η κυρία Καραμεσίνη, καλύπτονται τόσο αυτοί που πήραν στεγαστικό δάνειο από τα ίδια κεφάλαια του πρώην ΟΕΚ, όσο και αυτοί που πήραν κατοικίες μέσα από ειδικό πρόγραμμα του πρώην ΟΕΚ, αλλά όχι και αυτοί που πήραν δάνεια από τράπεζες με επιδότηση του πρώην ΟΕΚ. Διευκρίνισε, δε, ότι για τους τελευταίους, που είναι περίπου 45.000 δανειολήπτες, αυτήν τη στιγμή, «συγκεντρώνουμε στοιχεία από τις τράπεζες και θα έχουμε ακριβή εικόνα αρκετά σύντομα».
Μεταξύ άλλων, η κυρία Καραμεσίνη είπε ότι οι ρυθμίσεις προβλέπουν τα εξής:
– Διαγραφή οφειλών όσων το συνολικό χρέος είναι μέχρι 6.000 ευρώ, κάτι που αφορά 42.000 από τους 82.000 δανειολήπτες.
– Διαγραφή υπόλοιπων οφειλών για όσους έχουν καταβάλει ήδη το 60%.
– Διαγραφή τόκων κεφαλαίου και υπερημερίας που δεν έχουν εισπραχθεί.
– Επαναπροσδιορισμό του ύψους της οφειλής με εκπτώσεις που ξεκινούν από 15%, επιπλέον εκπτώσεις για κοινωνικές κατηγορίες στο υπόλοιπο του δανείου.

«Περίπου 62.000 δανειολήπτες ή το 75%, μετά την αίτηση υπαγωγής, θα τύχουν πλήρους διαγραφής της οφειλής τους» ανέφερε η διοίκητρια του ΟΑΕΔ.
Για την τρέχουσα στεγαστική πολιτική του ΟΑΕΔ, η κυρία Καραμεσίνη τόνισε: «Ήδη, έχουμε ολοκληρώσει τρεις οικισμούς, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε δώσει δωρεάν με κλήρωση 256 νέες εργατικές κατοικίες σε δικαιούχους, στα Νέα Λιόσια, την Καρδίτσα και τη Μεσσήνη. Άλλοι πέντε τέτοιοι οικισμοί είναι σε εκκρεμότητα, δύο στην Ελευσίνα, ένας στην Κέρκυρα, ένας στα Γρεβενά και ένας στα Γιαννιτσά».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...