Ticker

10/recent/ticker-posts

Μαύρη ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!Μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Καμ. Βούρλα!(ΒΙΝΤΕΟ)


Μαύρη ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!Μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Καμ. Βούρλα!(ΒΙΝΤΕΟ)










Η ημέρα που συγκλόνισε τη Φθιώτιδα και όλη την Ελλάδα – Πέντε νεκροί και 14 τραυματίες παραμονή Πρωτομαγιάς.
30 Απριλίου 1999 : Ημέρα μνήμης για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες, που έπεσαν στο καθήκον στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων!
Παραμονή πρωτομαγιάς… Οι άνδρες της τροχαίας σταματούν, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων, για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο.
Λίγα λεπτά μετά ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν πέφτει στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και παίρνει φωτιά. Από την Π.Υ Λαμίας φεύγει αμέσως το πρώτο όχημα και μετά από 20 λεπτά περίπου φτάνουν στον τόπο του συμβάντος οι 3 αδικοχαμένοι πυροσβέστες. Πριν προλάβουν να πιάσουν τις μάνικες γίνεται το μοιραίο…
Μια τρομακτική έκρηξη συγκλονίζει την περιοχή και σκορπά τον θάνατο…
Νεκροί οι Αρχιπυροσβέστες Στάθης Ριζόπουλος, Νίκος Νικολάου και ο Πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος. Στο σημείο ξεψύχησαν επίσης ο 39χρονος οδηγός του βυτιοφόρου Ανδρέας Παπακωνσταντίνου και ο 42χρονος οδηγός του βαν Κωνσταντίνος Μανανάς.
Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν 14 ακόμη άτομα και από τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.

Ο 39χρονος οδηγός αν και βρισκόταν αρκετά μακρυά χτυπήθηκε από κομμάτι λαμαρίνας στο κεφάλι και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο οδηγός του βαν που ήταν κοντά στο σημείο εξαϋλώθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ!
Τα κομμάτια του βυτιοφόρου έφυγαν σαν τορπίλες και έπεσαν στα σπίτια και τα χωράφια. Το μεγαλύτερο από αυτά κατέστρεψε την στέγη ενός δυόροφου σπιτιού 200 μέτρα μακρυά, ενώ κομμάτια βρέθηκαν και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
Δείτε βίντεο:




ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...