Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΕΚΑΒ ΕΚΤΑΚΤΗ Ασκηση:Τι θα γίνει σε περίπτωση σεισμού 7 Ρίχτερ....[ΦΩΤΟ]



ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΕΚΑΒ
ΕΚΤΑΚΤΗ Ασκηση:Τι θα γίνει σε περίπτωση σεισμού 7 Ρίχτερ....[ΦΩΤΟ]






Ασκηση για τη μερική εκκένωση του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, σε περίπτωση σεισμού, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής, του Νοσοκομείου, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΖ, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, αλλά και εθελοντών.

Το σενάριο προέβλεπε μια ισχυρή σεισμική δόνηση, της τάξης των 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που θα ακολουθούνταν από αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς και έντονη ανησυχία για επικείμενο μεγάλο σεισμό τα επόμενα 24ωρα.


 Σύμφωνα με το σενάριο, εξαιτίας του σεισμού και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο εκδηλώνεται πυρκαγιά στο υπόγειο του κτιρίου των Η/Μ εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και εγκλωβίζονται άτομα στον ανελκυστήρα και σε διάφορους άλλους χώρους του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της άσκησης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απεγκλωβισμός ασθενών, αλλά και εργαζόμενων, από χώρους του Νοσοκομείου, αλλά και από τον ανελκυστήρα, ενώ επιτυχής ήταν και η μεταφορά των ασθενών σε σκηνές που παραχωρήθηκαν από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ζακύνθου και είχαν στήσει οι εθελοντές στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...