Ticker

10/recent/ticker-posts

ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!!!ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ρήτρα «μη αντιστρεψιμότητας» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!



  ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!!!ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ρήτρα «μη αντιστρεψιμότητας» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!













Ρήτρα «μη αντιστρεψιμότητας» των μνημονιακών μέτρων ζητούν οι δανειστές, προκειμένου να βγάλουν την Ελλάδα στις αγορές και αυτή να δανείζεται από εκεί. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα βγούμε δήθεν από τα Μνημόνια, αλλά τα μέτρα που μας «φόρτωσαν» με αυτά, θα τα κουβαλάμε! Δηλαδή, ουσιαστικά δεν θα βγούμε από τα Μνημόνια και απλά θα δανειζόμαστε απευθείας από τις αγορές, με επιτόκια που θα ορίζουν οι «παγκόσμιοι τοκογλύφοι», λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική κατάσταση της οικονομίας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας. Έτσι δεν είναι; Ρωτάμε την κυβέρνηση: Θα καταργηθούν τα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων; Θα πάρουμε πίσω την δημόσια περιουσία που παραχωρήθηκε για 99 χρόνια στους ξένους (βλ. Υπερταμείο); Θα παρθούν πίσω οι φόροι; Και όταν λέμε να παρθούν πίσω οι φόροι, δεν εννοούμε απλά την μείωσή τους! Το πρόβλημα της ελληνικής αγοράς-οικονομίας δεν είναι απλά το 29% της φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά:
  • 29% προκαταβολή φόρου
  • 15% παραλαβής κερδών από την επιχείρηση (φόρος μερίσματος)
  • 9% φόρος αλληλεγγύης
  • 27% φόρος ασφάλισης
Θα παρθούν τα προαναφερθέντα και τόσα άλλα επιβαρυντικά μέτρα πίσω, προκειμένου να προχωρήσουμε στην… «ανάπτυξη»;
Η Κομισιόν πάντως παραδέχεται μέσω αρμόδιων στελεχών ότι η λεγόμενη «μετά-μνημονιακή περίοδος» θα βασιστεί σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο «Ελληνικής ιδιοκτησίας», το οποίο όμως θα κατοχυρώνει τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων.
Η «μη αντιστρεψιμότητα» περιλαμβάνει και τα μέτρα μείωσης του αφορολόγητου και των συντάξεων που έχει ήδη ψηφίσει η ελληνική Βουλή και θα ενεργοποιηθούν από το 2019 και μετά.
Το «ολιστικό» αυτό πλάνο θα παρουσιαστεί από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στο άτυπο Eurogroup της Σοφίας στις 27 Απριλίου.
Άρα από ποιο Μνημόνιο ακριβώς βγαίνουμε;

Του Κίμωνα Χαραλάμπους 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...