Ticker

10/recent/ticker-posts

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ!!!Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΦΕΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!Πηγές του Πενταγώνου σύμφωνα με «Τα Νέα» ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΠΑΣΧΑ;;;Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι για όλα…




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ!!!Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΦΕΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!Πηγές του Πενταγώνου σύμφωνα με «Τα Νέα» ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΠΑΣΧΑ;;;Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι για όλα…









Η Τουρκία υποβαθμίζεται από τη Moody’s εξαιτίας γεωπολιτικών και εξωτερικών κινδύνων είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματα του πρακτορείο Bloomberg. Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την τουρκική οικονομία κατά μια βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2, στην κατηγορία «σκουπίδια» δηλαδή.

Αιτία της υποβάθμισης, όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι η εσωτερική πολιτική κατάσταση καθώς επίσης και ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξωτερικών και γεωπολιτικών κρίσεων.
Moody’s: Ο Ερντογάν έφερε… υποβάθμιση

Η υποβάθμιση της Τουρκίας από τη Moody’s (με σταθερή προοπτική) φέρει τη χώρα στο ίδιο επίπεδο με τη Βραζιλία, την Κόστα Ρίκα και την Κροατία. Σύμφωνα με την αναλύτρια της Moody’s Κριστίν Λίντοου, ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του επιλέγουν μεσοπρόθεσμα μέτρα, υποτιμώντας αποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις.

Ο πληθωρισμός και η συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης (μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016) η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Η Moody’s δεν κρύβει και την ανησυχία της για την «απώλεια δύναμης των θεσμών» στην Τουρκία. Ο Ερντογάν, όπως τον κατηγορούν και οι αντίπαλοί του, ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στο δικαστικό σώμα και την κεντρική τράπεζα.

Ο διεθνής οίκος προειδοποιεί πως σε περίπτωση που, μετά τις προσεχείς εκλογές, ο Ερντογάν ενισχυθεί, υπάρχει κίνδυνος να καταστεί απρόβλεπτη και περαιτέρω αναποτελεσματική η χάραξης πολιτικής της Τουρκίας.

Tι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι η Τουρκία θα ξεσπάσει πάνω στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν πιέζεται πλέον σε όλα τα επίπεδα και όπως φαίνεται θα θελήσει να αντιδράσει κατά της Ελλάδας.
Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο

Η Τουρκία τραβάει κι άλλο το σχοινί της έντασης και με NAVTEX για ασκήσεις που προγραμματίζει με πραγματικά πυρά στο Κεντρικό Αιγαίο την 25η Μαρτίου, τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, παραβιάζοντας δηλαδή τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Ελλάδας – Τουρκίας που προβλέπουν αποφυγή ασκήσεων σε εθνικές και θρησκευτικές γιορτές.

Με τη NAVTEX – που κι αυτή είναι παράτυπη κατά τη συνήθη πρακτική της Τουρκίας, καθώς η περιοχή δεν είναι στη δικαιοδοσία της – η γειτονική χώρα δέσμευσε μία μεγάλη περιοχή στο Κεντρικό Αιγαίο ανάμεσα στη Σκύρο, στα Ψαρά και την Εύβοια από την Τετάρτη (07/03) έως και τα τέλη Απριλίου. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 8,25-27,28,29 Μαρτίου αλλά και στις 2,3,4,5,6 -10, 24-26 και 30 Απριλίου.

Η κίνηση οδηγεί σε ευθεία παραβίαση του μνημονίου που είχαν υπογράψει το 1988 στη Βουλιαγμένη οι τότε υπουργοί Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας και Μεσούτ Γιλμάζ και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πηγές του Πενταγώνου, σύμφωνα με «Τα Νέα», μάλιστα, τονίζαν πως η Τουρκία με τη συγκεκριμένη NAVTEX προκαλεί προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.

Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι για όλα…


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...