Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ!!!Επίδομα 360 ευρώ μπορούν να λάβουν χιλιάδες ανασφάλιστοι με ένα κλικ στον δικτυακό τόπο του ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ)!!!





 ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ!!!Επίδομα 360 ευρώ μπορούν να λάβουν χιλιάδες ανασφάλιστοι με ένα κλικ στον δικτυακό τόπο του ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ)!!!







Επίδομα ύψους 360 ευρώ μπορούν να λάβουν χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες, με ένα κλικ στον δικτυακό τόπο του ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ).

Τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Οργανισμού για την απονομή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων αναπτύσσει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) στο πρότυπο της πλατφόρμας με την οποία διανεμήθηκε το Κοινωνικό Μέρισμα 2017.

Στόχος είναι να απλουστευθεί η διαδικασία και να μειωθεί στο μέγιστο δυνατό ο απαιτούμενος χρόνος επεξεργασίας των αιτήσεων και απονομής του επιδόματος.

Η νέα πλατφόρμα θα είναι διασυνδεδεμένη με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά αρχεία του κράτους, έτσι ώστε να απαιτούνται τα ελάχιστα δυνατά δικαιολογητικά και να εξυπηρετείται ο πολίτης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4387/2016 στο πλαίσιο της προνοιακής μέριμνας της ελληνικής Πολιτείας για τα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού. Ο νομοθέτης προέβλεψε αρχικά πλήρες ποσό 360 ευρώ, το οποίο όμως θα αυξάνεται από το 2022 με ρήτρα ανάπτυξης, μέσω δηλαδή της αύξησης του ΑΕΠ και της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων, που είχε ήδη μακρά πείρα από τον πληθυσμό των ανασφάλιστων υπερηλίκων ανέλαβε την διαχείριση και απονομή του επιδόματος. Ήδη από το 1982 με τον ν. 1296/1982 είχε δημιουργηθεί στον ΟΓΑ «Ειδικός Λογαριασμός Συνταξιοδότησης Ανασφάλιστων Υπερήλικων», οικονομικά ανεξάρτητος από τους άλλους κλάδους ασφάλισης.

Από τον λογαριασμό αυτό χορηγούνταν σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη σε Έλληνες υπηκόους και ομογενείς, με κριτήρια την ηλικία των 67 ετών, την επί 20ετίας μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα, όπως και τη μη λήψη κάθε σύνταξης ανεξαρτήτως ποσού από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Πλέον ο ΟΠΕΚΑ αναλαμβάνει την διαχείριση και απονομή της συγκεκριμένης παροχής, μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αναπτύσσει.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...