Ticker

10/recent/ticker-posts

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ!!!Αστυνομικοί ρομπότ στην υπηρεσία των πολιτών στην Κινα!!!



ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ!!!Αστυνομικοί ρομπότ στην υπηρεσία των πολιτών στην Κινα!!!
 
Περίπου 20 αστυνομικοί ρομπότ πραγματοποιούν περιπολίες στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Σεντζέν στη νότια Κίνα, βοηθώντας στην προστασία των επιβατών κατά τη διάρκεια των μαζικών μετακινήσεων που γίνονται με αφορμή τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Οι 'Robocop', με ύψος περίπου 1 μέτρο, βρίσκονται σε υπηρεσία από χθες. Μπορούν να βοηθήσουν τους αστυνομικούς στα καθήκοντά τους, όπως με το να ζητούν από τους επιβάτες να μην καπνίζουν. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα επικοινωνίας που είναι εγκατεστημένα στα ρομπότ για να μιλήσουν με την αστυνομία. Κάποια από τα ρομπότ χορεύουν για να διασκεδάσουν τους επιβάτες και άλλα διαθέτουν όργανα για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης ή μεταδίδουν ειδήσεις.

Η περίοδος μετακινήσεων για την Κινεζική Πρωτοχρονιά κρατά 40 ημέρες και φέτος ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...