Ticker

10/recent/ticker-posts

ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΩΡΑ!!!ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ σε ΤΟΥΡΚΙΑ!!!«ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»!!!

ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΩΡΑ!!!ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ σε  ΤΟΥΡΚΙΑ!!!«ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»!!!

 

 

 

Αποστομωτική «απάντηση» στον σουλτάνο  Ερντογάν
και στον ιδιότυπο ναυτικό αποκλεισμό των Ιμίων μέσω τουρκικών πολεμικών πλοίων,  έστειλε ο Ελληνοαμερικανός πρώην  διοικητής του ΝΑΤΟ Ναύαρχος ε.α. Τ.Σταυρίδης.

Ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ,  δήλωσε  σε αποκλειστική συνέντευξη «ότι οι βραχονησίδες του Αιγαίου με την ονομασία Ίμια ( όχι Καρντάκ), των οποίων η κυριαρχία αμφισβητείται έντονα από την Τουρκία, είναι ελληνικές  και θα παραμείνουν ελληνικές για πάντα»!

Οι δηλώσεις του Ελληνοαμερικανού Ναυάρχου, συμβούλου των Δημοκρατικών και μέλος πολλών πανίσχυρων αμερικανικών THINK TANKS, δεν εμπεριέχουν ευσεβή πόθο, η πατριωτική συμπόνια.

Ο Τ.Σταυρίδης ενεργεί και κινείται στο πλαίσιο των αμερικανικών συμφερόντων ενθυμούμενος βέβαια και την ελληνική καταγωγή του, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν διαδραματίζει καίριο ρόλο.

Μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου Leadership 100 στο Μαϊάμι, ο Ελληνοαμερικανός ναύαρχος αναγνώρισε ότι η ένταση στο Αιγαίο είναι «πολύ πραγματική και λίαν επικίνδυνη».

Ο ίδιος  προέτρεψε την Δύση να συνεργαστεί και με τους δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ για να μειωθούν οι πιθανότητες σύγκρουσης «ενώ συνεχίζουμε να διατηρούμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι βραχονησίδες και τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικά νησιά».

Η ένταση στα  Ίμια αυξήθηκε αρκετά  πρόσφατα, όταν Τούρκος ανώτερος σύμβουλος του ηγέτη της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα «σπάσει τα χέρια και τα πόδια οποιουδήποτε Έλληνα πολιτικού ή στρατιωτικού αξιωματούχου που θα ανεβεί στα νησιά  Καρντάκ [Ίμια]».

Ο Σταυρίδης απέρριψε επίσης τις ανησυχίες που εξέθεσε στην Αθήνα ότι η Ελλάδα δεν έχει την υποστήριξη που χρειάζεται από το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Από την εμπειρία μου και τις πρόσφατες πληροφορίες μου ως ανώτατου συμμαχικού διοικητή, μίλησα με τον Τούρκο αρχηγό στρατού και του είπα:« Αυτό που κάνετε στο Αιγαίο δεν είναι χρήσιμο για τη Συμμαχία »και για αυτό μειώστε τις εντάσεις».

«Εάν δεν υπήρχε το ΝΑΤΟ  και η Τουρκία ήταν εκτός αυτής, αυτό θα ήταν μια πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση για την Ελλάδα», τόνισε ο ίδιος.
Ο Σταυρίδης, που επί του παρόντος είναι κοσμήτορας της Σχολής στο γνωστο πανεπιστήμιο  Tufts, εξέφρασε τον φόβο του ότι η Τουρκία γίνεται πιο αυταρχική κάτω από τον Ερντογάν.

«Ανησυχώ πολύ...Βάζουν πολλούς στη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων πολλών δημοσιογράφων, αρκετών δικαστικών και άλλων. Ανησυχώ ότι η Τουρκία ως έθνος, ως κοινωνία, παρασύρεται μακριά από τον διατλαντικό κόσμο», ανέφερε ο Σταυρίδης.

Ωστόσο, προειδοποίησε ενάντια στην τιμωρία της Τουρκίας:  
«Λόγω του μεγέθους της Τουρκίας, λόγω της οικονομικής σημασίας της, είναι σημαντικό να κρατηθεί  μέσα στη Συμμαχία. Εμείς στη Δύση πρέπει να στηρίζουμε την Τουρκία, διαφορετικά θα απομακρυνθεί  από εμάς. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα δούμε ένα μεγάλο  κίνδυνο για την Ελλάδα».

Οι παππούδες του Τ. Σταυρίδη ήταν Έλληνες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την γενοκτονία και τον διωγμό  από τα σπίτια τους από τους Τούρκους μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Ο ίδιος δηλώνει  ότι εξακολουθεί να είναι πολύ συνδεδεμένος με την Ελλάδα.  
«Έχω πολλούς φίλους στην ελληνική κυβέρνηση, στον ελληνικό στρατό και προσπαθώ να μείνω στην κορυφή των ελληνικών εθνικών θεμάτων, ώστε να μπορώ να βοηθήσω στην Ελλάδα εδώ στις Η.Π.Α».

Την ίδια στιγμή από γκρίζα ζώνη τα Ίμια εξελίσσονται ντε φάκτο σε τουρκικό έδαφος, αφού Έλληνες ψαράδες εκδιώκονται, ακόμη και με την απειλή βίας, από τουρκικές ακταιωρούς που περιπολούν καθημερινά στο σημείο.

Όπως καταγγέλλουν ψαράδες της Καλύμνου, η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο...

Τα σκάφη του τουρκικού Λιμενικού όχι μόνο τους παρενοχλούν και τους εκδιώκουν από τη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ιμια, αλλά ταυτόχρονα συνοδεύουν και προστατεύουν καΐκια Τούρκων ψαράδων από την απέναντι μικρασιατική ακτή, που κάνουν πλιάτσικο στις ελληνικές θάλασσες. 

«Κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, συγκεντρώνονται μεγάλοι πληθυσμοί της λεγόμενης “κορονάτης” μαύρης τσιπούρας στα Ιμια για να γεννήσουν.

Υπό τουρκική...πολιορκία τελούν τα Ιμια, αφού μεθοδικά η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή μηδενίζοντας ουσιαστικά την ελληνική παρουσία.

Σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής, τα οποία φέρουν και βαρύ οπλισμό, περιπολούν συνεχώς τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κω και στη Σάμο με επίκεντρο τις επίμαχες βραχονησίδες, αποτρέποντας οποιονδήποτε επιχειρήσει να τις προσεγγίσει ακόμη και για ψάρεμα.


Αλλά από ότι φαίνεται οι ΗΠΑ λόγω των κοιτασμάτων και των συμφωνιών με την Ελλάδα μέσω αμερικανικών εταιρειών ετοιμάζεται να «κόψει τα φτερά του Ερντογάν», για την ανασύσταση της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...