Ticker

10/recent/ticker-posts

ΔΕΟΣ....ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!!!Απίστευτες στιγμές σήμερα στο Συλλαλητήριο!!!Λαός και κλήρος έστειλαν ΒΡΟΝΤΕΡΟ μήνυμα ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ είδε ο κόσμος το ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ!!!ΒΙΝΤΕΟ από το ελικόπτερο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ αστυνομίας που αποδεικνύει πόσοι ήταν στο Σύνταγμα!!!




ΔΕΟΣ....ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!!!Απίστευτες στιγμές σήμερα στο Συλλαλητήριο!!!Λαός και κλήρος έστειλαν ΒΡΟΝΤΕΡΟ μήνυμα ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ
είδε ο κόσμος το ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ!!!ΒΙΝΤΕΟ
από το ελικόπτερο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ αστυνομίας που αποδεικνύει πόσοι ήταν στο Σύνταγμα!!!



Απίστευτες στιγμές σήμερα στο Συλλαλητήριο! Λαός και κλήρος έστειλαν το μήνυμα  ενώ με το που είδε ο κόσμος το λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ξεσηκώθηκε. 
Εικόνες Ελληνικές, Ορθόδοξες!

Δωρόθεος: Η Εκκλησία δεν αποδέχεται τον όρο Μακεδονία ως συστατικό ονομασίας άλλου κράτους

Το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου, η οποία συμμετέχει επισήμως στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, μετέφερε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στο δικαίωμα της υπεράσπισης των δικαίων της Μακεδονίας και στις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων.

Για 1,5 εκατομμύριο πολίτες μιλούν οι διοργανωτές!

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους οι διαδηλωτές ανέρχονται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες. Ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο ήταν όλες οι κεντρικές λεωφόροι γύρω από τη Βουλή, όπως η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας που ήταν αδιάβατη από το ύψος του Πολεμικού Μουσείου. «Κοσμοπλημμύρα» γίνεται στην οδό Σταδίου, τη Φιλελλήνων, στη Μητροπόλεως και την λεωφόρο Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Από τις 12 το μεσημέρι η πλατείας Συντάγματος είχε γεμίσει από πολίτες από όλη τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας για να διατρανώσουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Δείτε το βίντεο από το ελικόπτερο της αστυνομίας που αποδεικνύει πόσοι ήταν στο Σύνταγμα!


Το Λάβαρο της Επανάστασης

Σύμφωνα με το αρχείο της Μονής (κώδιξ 1703) το Λάβαρο αποτελούσε προσφορά των Ελλήνων της Σμύρνης κατά τα τέλη του 16ου αιώνα. Η παράσταση του λαβάρου αποδίδει την Κοίμηση της Θεοτόκου –μνήμη της οποίας τιμά η Μονή- και είναι επίμηκες ορθογώνιο (1,20 μήκος και 0,95 πλάτος) με μεταξωτά κρόσσια και διανθισμένο από πολύτιμα υλικά!


Το ιερό λάβαρο πολλές φορές έγινε βορά λεηλασιών.

Το 1772 καταγράφετε η πρώτη υφαρπαγή του στην Μολδοβλαχία. Οι μοναχοί της μονής με την αρωγή του Πατριαρχείου και μοναχών της Μολδοβλαχίας το εξαγόρασαν με την ανταλλαγή άλλων κειμηλίων της μονής.

Το 1780 αντίστοιχο περιστατικό με την μεταφορά του αυτήν τη φορά στην Ήπειρο.

Το 1826 και κατά την πυρπόληση του μοναστηριού από τον Ιμπραήμ το λάβαρο διεσώθη τελευταία στιγμή χάριν των μοναχών Αθανασίου και Δανιήλ οι οποίοι το μετέφεραν στο νησί Κάμηλο της Ιθάκης.

Σήμερα φυλάσσετε στο φυσικό του χώρο σε ιδική προθήκη και αποτελεί το ιστορικότερο κειμίλιο της μονής.πηγη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...