16/9/17

ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!«Τις εστιν ο ψεύστης, ει μη ο αρνούμενος ότι Ιησούς ουκ έστιν ο Χριστός;;;Ούτος εστίν ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιόν» (Α΄ Ιωαν. 2,22).Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου


ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!«Τις εστιν ο ψεύστης, ει μη ο αρνούμενος ότι Ιησούς ουκ έστιν ο Χριστός;;;Ούτος εστίν ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιόν» (Α΄ Ιωαν. 2,22).Αγίου Ιωάννου του ΘεολόγουΠοιο είναι το κύριο ψέμα στον κόσμο

«Τις εστιν ο ψεύστης, ει μη ο αρνούμενος ότι Ιησούς ουκ έστιν ο Χριστός; Ούτος εστίν ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον πατέρα και τον υιόν» (Α΄ Ιωαν. 2,22).

Οι χριστιανοί ως προς αυτό είναι χριστιανοί, επειδή γνωρίζουν την Αλήθεια. Και τι είναι η Αλήθεια; Ο Θεάνθρωπος Χριστός. Και τι είναι ψέμα; Ο διάβολος, «ότι ψεύστης εστί και ο πατήρ αυτού» (Ιωάν. Η΄,44).

Σε τι συνίσταται το κύριο ψέμα του; Στην άρνηση του Θεανθρώπου Χριστού: στον ισχυρισμό ότι ο Ιησούς δεν είναι Θεός, δεν είναι Μεσσίας τουτέστιν Χριστός, δεν είναι Σωτήρας. Γι’ αυτό είναι ίδια η δουλειά και του Αντιχρίστου.

Ο κύριος ψεύτης στον κόσμο είναι ο διάβολος, και μαζί του ο Αντίχριστος. Εννοείται ότι ψεύτης είναι καθένας που με οποιοδήποτε τρόπο αρνείται ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός, ο Μεσσίας, ο Σωτήρας. Αυτό είναι το κύριο ψέμα στον κόσμο. Κι όλα τα υπόλοιπα ψέματα, ή προέρχονται απ’ αυτό, ή καταλήγουν σε αυτό.

Εάν όλα τα ψέματα καταλήγουν σε ένα ψέμα, σε παν-ψέμα, αυτό ηχεί ως εξής: ο Ιησούς ο Ναζωραίος δεν είναι Θεός, δεν είναι Μεσσίας, δεν είναι ο Σωτήρας.

Ο άγιος Μύστης θείω δικαίω ισχυρίζεται: «Τις εστιν ο ψεύστης, ει μη ο αρνούμενος ότι Ιησούς ουκ έστιν ο Χριστός; Ούτος εστίν ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον πατέρα και τον υιόν».

Ως προς τι ο Αντίχριστος κι όλο το αντιευαγγέλιό του; Ως προς την άρνηση της Τριαδικής Θεότητας: τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

π. Ιουστίνου Πόποβιτς,
Ερμηνεία των Επιστολών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου,
εκδόσεις εν Πλώ

http://inpantanassis.blogspot.
!-- Composite Start -->
Loading...

loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.