ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΦΕΡΕ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!Σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης» η Ευρώπη!!!Καταρρέουν Τράπεζες!!!ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΛΛΑ.....ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΑ!!!

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΦΕΡΕ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!Σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης» η Ευρώπη!!!Καταρρέουν Τράπεζες!!!ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΛΛΑ.....ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΑ!!!
 
Σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης»…
Το…κακό χρέος από τα «τοξικά» δάνεια των Ευρωπαϊκών Τραπεζών ξεπερνά τα 910 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ο πρόεδρος της ΕΒΑ (Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή), Aντρέα Ενρία, παρουσίασε σχέδια για το πώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν να πουλήσουν ορισμένα από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους σε μια «εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού».
Τα δάνεια θα αγοράζονται από την bad bank στην «πραγματική οικονομική τους αξία», μετά από due diligence. Στη συνέχεια θα πρέπει τα δάνεια να πωλούνται σε αυτή την τιμή μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Η EBA δεν έχει την αρμοδιότητα να ξεκινήσει από μόνη της τις διαδικασίες για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής bad bank.

Προκειμένου να ξεκινήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα θα απαιτηθεί στήριξη από τον δημόσιο τομέα.

Οπως δήλωσε ο κύριος Εnria «κάποιο είδος της κρατικής παρέμβασης ώστε να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία είναι χρήσιμη». Kατ’ επέκταση η δημιουργία μιας τέτοιας δευτερογενούς αγοράς απαιτεί κάποιους δημόσιους πόρους ώστε στη συνέχεια να υπάρξει προσέλκυση και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Το ζήτημα είναι η δημιουργία μιας δευτερογενούς αγοράς κόκκινων δανείων ώστε τα δάνεια να μην αγοράζονται σε πολύ χαμηλή τιμή και οι τράπεζες εγγράφουν μεγάλες ζημιές.

Με δεδομένο πως η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης παγίως αντιτίθεται σε ό,τι συνιστά τραπεζικό ρίσκο καθώς οι Γερμανοί φορολογούμενοι είναι που επιβαρύνονται περισσότερο για τη διάσωση των τραπεζών, γίνεται κατανοητό πως το εγχείρημα είναι επιθυμητό να υιοθετηθεί πριν τις γερμανικές εκλογές, σχολίαζαν κάποιες πηγές με γνώση του θέματος.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.loading...
Από το Blogger.