ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!Ξυπνάει το ΤΕΡΑΣ… campi_flegrei!!! Το μοναδικό υπερηφαίστειο της Ευρώπης, σε «νάρκη» εδώ και 500 χρόνια!!! Δείχνει σημάδια αφύπνισης, σύμφωνα με Ιταλούς και Γάλλους ηφαιστειολόγους!!!Στάχτη από την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ έκρηξη βρέθηκε στην Λιβύη και τα νησιά του Αιγαίου!!!ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!Ξυπνάει το ΤΕΡΑΣ…
campi_flegrei!!!
Το μοναδικό υπερηφαίστειο της Ευρώπης, σε «νάρκη» εδώ και 500 χρόνια!!!
Δείχνει σημάδια αφύπνισης, σύμφωνα με Ιταλούς και Γάλλους ηφαιστειολόγους!!!Στάχτη από την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ έκρηξη βρέθηκε στην Λιβύη και τα νησιά του Αιγαίου!!!


Το Campi Flegrei (Φλεγραία Πεδία) εξερράγη πριν από 39.000 χρόνια...

Αυτή η έκρηξη θεωρείται η ισχυρότερη γνωστή που έχει συμβεί στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η στάχτη από την έκρηξη κάλυψε 30.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή της Μεσόγειου. Στάχτη από την έκρηξη βρέθηκε στην Λιβύη και τα νησιά του Αιγαίου.

Μερικοί ανθρωπολόγοι υποθέτουν ότι αυτή η έκρηξη οδήγησε στην εξαφάνιση των Νεάντερταλ και την επακόλουθη έγερση της ανθρωπότητας...!

Ο Giovanni Chiodini, από το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, θεωρεί πιθανό ότι το υπόγειο μάγμα που δημιουργείται από μετατοπίσεις των τεκτονικών πλακων, θα μπορούσε να υπερθερμάνει τα υπόγεια πετρώματα και να προκαλέσει «επιτάχυνση προς κρίσιμες συνθήκες». Μια έκρηξη, είπε, «θα ήταν πολύ επικίνδυνη» για το μισό εκατομμύριο Ναπολιτάνους που ζουν εκεί.

Το Campi Flegrei βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης, περίπου μία ώρα από τον Βεζούβιο, που κατέστρεψε τη ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας κατά το έτος 79 μ.Χ.

Το 2005 η περιοχή άρχισε μια τεκτονική ανύψωση που σήκωσε τα υποβρύχια ηφαίστεια πιο κοντά στην επιφάνεια.

Το 2012 οι ιταλικές αρχές ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού από πράσινο σε κίτρινο, που σημαίνει ότι το Campi Flegrei πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς.

Από την προειδοποίηση του 2012, η ανύψωση και η σεισμική δραστηριότητα γύρω από τα Φλεγραία Πεδία έχει αυξηθεί.

Η μελέτη δεν μπορεί να προβλέψει πότε, ή αν το ηφαίστειο θα εκραγεί...

Ο Chiodini είπε ότι είναι επείγον να «αποκτήσουμε μια καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς του Campi Flegrei», ώστε προβλεφθούν πιθανές εκρήξεις.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 loading...
Από το Blogger.