25/10/16

Ετοιμάζουν τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!! Διαβστε Λεπτομέρειες...


Ετοιμάζουν τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!! Διαβστε Λεπτομέρειες...

Την απάντησή του θα κληθεί να δώσει το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας για το αν ο στολισμός των δημοσίων κτηρίων με χριστουγεννιάτικες φάτνες είναι νόμιμος. Όπως ορίζει ο  νόμος του 1905 που αφορά τη λαϊκότητα του κράτους απαγορεύει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους. Πριν ένα χρόνο είχε προκληθεί ένταση με τις φάτνες που ήταν απομίμηση της γέννησης του Ιησού και είχαν βάλει σε διάφορα δημαρχεία, ωστόσο τα δικαστήρια που εξέτασαν τις υποθέσεις σε κάθε πόλη ξεχωριστά εξέδωσαν αντίθετες αποφάσεις. 

 Η εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας,λίγο πριν τα Χιστούγεννα, υποστήριξε σήμερα ότι ο νόμος του 1905 επιτρέπει τις φάτνες στα δημόσια κτίρια και τις απαγορεύει όταν πρόκειται για “ένδειξη αναγνώρισης μιας λατρείας”.


Σύμφωνα με την Ορελί Μπρετονό, οι φάτνες επιτρέπεται να τοποθετηθούν εφόσον αποτελούν μέρος του εορταστικού στολισμού για τα Χριστούγεννα. Δεν πρέπει όμως να συμβαδίζουν από καμία “υπόνοια θρησκευτικού προσηλυτισμού” αλλά να διατηρούν “τον χαρακτήρα μιας πολιτισμικής εκδήλωσης”. Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους εντός των επόμενων εβδομάδων, ωστόσο συνήθως δεν παρεκκλίνουν από την πρόταση των εισηγητών.


 voicenews


loading...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.