ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ!!!Η κυκλοφορία στα Στενά του Βοσπόρου διακόπηκε σήμερα 

  για την εμπορική ναυτιλία και τα πλοία που μετέφεραν πετρέλαιο και σιτάρι, παραμένουν σε στασιμότητα, σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα.
Ο λόγος έχει να κάνει με ατύχημα  που πραγματοποιήθηκε μεταξύ ταχύπλοου της τουρκικής ακτοφυλακής και  φορτηγού πλοίου.


Το ταχύπλοο ανατράπηκε και σκοτώθηκε ένας Τούρκος λιμενικός.

Έξι άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο εκπρόσωπος στο γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι  έχουν τραυματισθεί  τρία ακόμη μέλη τα οποία αργότερα μεταφέρθηκαν με βαριές κακώσεις στο νοσοκομείο.


Η ακτοφυλακή στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι δεν ήταν σε θέση να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα στις  8:40 πμ (0540 GMT) στο νότιο άκρο του πορθμού, όπου είχαμε  την ανατροπή του σκάφους της ακτοφυλακής.

Το φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στο περιστατικό κινούνταν βόρεια προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Περισσότερο από το 3 τοις εκατό του παγκόσμιου εφοδιασμού με αργό πετρέλαιο, κυρίως από τη Ρωσία και την Κασπία Θάλασσα  κινείται  από τον  Βόσπορο , ο οποίος  συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο.
Για τον λόγο αυτόν προωθείται και το  έργο του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης  που πρόκειται να κατασκευαστεί στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Μαρμαρά, και  οδηγεί στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θάλασσα.

Το έργο σχεδιάζει να διχοτομήσει την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, σχηματίζοντας ένα νησί μεταξύ των ηπείρων της Ασίας και της Ευρώπης. Το νησί θα έχει μια ακτογραμμή στην Μαύρη Θάλασσα, την Θάλασσα του Μαρμαρά, και το Βόσπορο.

Το νέο κανάλι  ναυσιπλοΐας θα παρακάμπτει εντελώς τον Βόσπορο.

Το νέο έργο στοχεύει στην ελαχιστοποίηση κίνησης των πλοίων στο Βόσπορο. Προορίζεται να είναι έτοιμο για την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023.


Από το Blogger.