ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΕΙΧΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ 88,5 εκατ. ευρώ!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ!!![ΦΩΤΟ]ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΕΙΧΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ 
88,5 εκατ. ευρώ!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ!!![ΦΩΤΟ]


Το μεγαλύτερο φυσικό μαργαριτάρι του κόσμου, αξίας 100 εκατ. δολαρίων, μετά την ανάκτησή του από ένα καμένο σπίτι, θα παρουσιάσουν δημόσια οι Φιλιππίνες.

Η ιστορία ωστόσο για το πώς βρέθηκε το μαργαριτάρι, με μήκος 67 εκατοστά, πλάτος 30,5 εκατοστά και βάρος 34 κιλά, είναι αυτή που άφησε με το στόμα ανοιχτό τους χρήστες του διαδικτύου,
Σύμφωνα λοιπόν με τουριστική αξιωματούχο των Φιλιππίνων, το μαργαριτάρι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2006 από έναν ψαρά του νησιού Παλάουαν.


Ο ψαράς δεν γνώριζε μάλιστα την αξία του και το έκρυψε ως γούρι στο κρεβάτι του, αφού πρώτα το ανέσυρε από το βυθό της θάλασσας καθώς εμπόδιζε την άγκυρά του να ανέβει!

Ήταν δε από τα ελάχιστα αντικείμενα που κατέφερε να σώσει όταν το σπίτι του έπιασε φωτιά χωρίς να γνωρίζει την αξία του!

«Τώρα, χρειαζόμαστε βοήθεια από ειδικούς στους πολύτιμους λίθους για να το επιβεβαιώσουν πλήρως», πρόσθεσε η αξιωματούχος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το μαργαριτάρι του Λάο Τζε, με βάρος μόλις 6,4 κιλά και αξία 35 εκατ. δολαρίων, το οποίο είχε ανακτηθεί επίσης κοντά στο νησί Παλάουαν…

Η αξία έτσι του μαργαριταριού του ψαρά υπολογίζεται στα 88,5 εκατ. ευρώ!

Από το Blogger.