ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΙ!!!
Ο Ρώσος Ζαχάρ Καλασόφ, γνωστός ως Σάκρο θεωρείται από τους Τούρκους ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων προς το ΡΚΚ.
 
 Ο εν λόγω κύριος, εντελώς τυχαία, ξαφνικά συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία στην πολυτελή του βίλα στα προάστια της Μόσχας, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».
Την επιχείρηση σύλληψής του ανέλαβαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την απόφαση Μόσχας και Άγκυρας να αγαπηθούν ξανά. Ο Καλασόφ θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι την 21η Αυγούστου οπότε και θα δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για μια υπόθεση του 2014.
Ο Καλασόφ είχε συναντηθεί τρεις φορές με την ηγεσία του ΡΚΚ στη Βαγδάτη τους τελευταίους οκτώ μήνες και σύμφωνα με τους Τούρκους αποτελεί τον βασικό προμηθευτή όπλων του ΡΚΚ τα οποία μεταφέρονταν μέσω Ιράν. Είναι δε ο επικεφαλής μιας σκοτεινής αυτοκρατορίας που σχετιζόταν με τον Ασλάν Ουσογιάν, γνωστό ως «Παππού Χασάν», έναν κουρδικής καταγωγής Αρμένιο ο οποίος δολοφονήθηκε στη Μόσχα το 2013.
Το ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι τώρα πληροφορήθηκαν οι εξαίρετες ρωσικές υπηρεσίες την όποια δράση του Καλασόφ ή απλώς αποτελεί ένα πιόνι που θυσιάζεται στον βωμό της επαναπροσέγγισης με την Τουρκία που είναι και το πιθανότερο; [σ.σ. εάν δικαστεί και καταδικαστεί ο Γκρίζος Λύκος, δολοφόνος του πιλότου του ρωσικού Su-24, θα έχει «δέσει το γλυκό», αν και το ενδεχόμενο να τον συνέλαβαν εν όψει της διαπραγμάτευσης για το μέλλον του Άσαντ στη Συρία και ενδεχομένων εξαλίξεων με εμπλοκή και των Κούρδων στη χώρα, μοιάζει εξίσου -τουλάχιστον- ισχυρό].
Ο Καλασόφ ή Σάκρο γεννήθηκε το 1953 στη Γεωργία. Η οικογένειά του έχει κουρδικές, γεζίντι, ρίζες. Αφού επέζησε τριών δολοφονικών εναντίον του επιθέσεων εγκαταστάθηκε στην Ισπανία στις αρχές του 2000. Το 2005 οι ισπανικές υπηρεσίες επιχείρησαν να τον συλλάβουν αλλά απέτυχαν αν και κατάφεραν ισχυρό πλήγμα στην οργάνωσή του.

Πληροφορίες για τον Σάκρο είχε δώσει στις δυτικές υπηρεσίες και ο άτυχος πρώην κατάσκοπος Αλεξάντερ Λιτβινένκο, πριν το «ατύχημά» του με το πολώνιο. Και μόνο το γεγονός αυτό φανερώνει σε ποιο στρατόπεδο «έπαιζε» ο Σάκρο.
Το 2014 ο Καλασόφ –Σάκρο επέστρεψε στη Ρωσία. Αμέσως οδηγήθηκε στο υπουργείου Εσωτερικών και μετά από συνομιλία με υψηλόβαθμο αξιωματούχο αφέθη ελεύθερος. Δύο χρόνια μετά όμως ήρθε φαίνεται η ώρα του να θυσιαστεί για το καλό της Μητέρας Ρωσίας.
  defence-point
Από το Blogger.