ΡΩΣΙΑ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!! ΕΞΑΛΛΟΣ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!ΡΩΣΙΑ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!
ΕΞΑΛΛΟΣ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!Ντροπιάζουν το Ολυμπιακό ιδεώδες! Οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν είναι δεξαμενή πολιτικών – γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων!
Tην πλήρη γεωπολιτική απομόνωση της Ρωσίας επιδιώκουν πλέον απροκάλυπτα oι ΗΠΑ, μέσα από την «αθλητική» απόφαση που όμως είναι καθαρά «πολιτική» της ΔΟΕ και αφήνει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, εκτός ολόκληρη την ομάδα της Ρωσίας αποκλείοντας την από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.
Πρόκειται για μια απόφαση πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά και εξοργιστική ενώ πριν λίγες μέρες οι κατηγορίες που προσάπτουν στους Ρώσους αθλητές είχαν προκαλέσει και την οργισμένη παρέμβαση του ίδιου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος άφησε σαφής αιχμές κατά των ΗΠΑ:
«Τώρα, βλέπουμε μία επικίνδυνη επανάληψη πολιτικών παρεμβάσεων στον αθλητισμό. Ναι, το είδος παρέμβασης έχει αλλάξει, αλλά ο σκοπός είναι ίδιος: Να κάνει τον αθλητισμό ένα όργανο γεωπολιτικής πίεσης για να σχηματιστεί μία αρνητική εικόνα χωρών και λαών. Το Ολυμπιακό Κίνημα, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ένωση της ανθρωπότητας, μπορεί για άλλη μία φορά να είναι στα πρόθυρα της διάσπασης.
Σήμερα, στο όνομα των αποκαλούμενων “σκανδάλων ντόπινγκ” έγιναν προσπάθειες να επεκτείνουν τις κυρώσεις σε όλες τις υποθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας και τους “καθαρούς αθλητές”, με το πρόσχημα ότι προστατεύουν τα συμφέροντά τους.
Οι αθλητές μας περνούν καθημερινά από τα πιο δύσκολα ντόπινγκ κοντρόλ, τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων, όσο και κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος.
Σύμφωνα πάντα με την Daily Mail, που εμφανίζεται σίγουρη για την ιστορική «ψυχροπολεμική» έκβαση της υπόθεσης, η ΔΟΕ θα τιμωρήσει με τον πλέον αυστηρό τρόπο και τους 387 Ρώσους αθλητές, γυναίκες και άντρες, κάτι που θα σηματοδοτήσει μία από τις πλέον τραγικές στιγμές στην τεράστια ιστορία των Αγώνων.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ανώτατοι αξιωματούχοι της Επιτροπής εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει αποκλεισμός της Ρωσίας και από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα!
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο δεν θα είναι το ίδιο χωρός τους Ρώσους», αναφέρουν ξένα ΜΜΕ μιας και οι προβλέψεις για τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ήταν αρκετά ελπιδοφόρες όσον αφορά τη κατάκτηση μεταλλίων.
Πηγή της επιτροπής της ΔΟΕ είπε στην εφημερίδα: «Η ΔΟΕ θέλει να τιμωρήσει τη Ρωσία για να δείξει πως το ντόπινγκ είναι μία προσβολή στην ολότητα του αθλητισμού. Αυτό σημαίνει αρχικά αποκλεισμό από το Ρίο. Ωστόσο ο Thomas Bach (σ.σ. πρόεδρος της ΔΟΕ) ενδιαφέρεται επίσης για τα δικαιώματα των ατόμων».
Αυτό σημαίνει πως ένας μικρός αριθμός Ρώσων αθλητών που προπονούνται στο εξωτερικό ίσως να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Ρίο με «ουδέτερη» σημαία.


Το πρώτο «άκυρο» έχει έρθει ήδη από το CAS

Ήδη, λίγες ημέρες νωρίτερα, το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας, ώστε να επιτραπεί σε αθλητές της χώρας να λάβουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Το CAS αποφάσισε κατά των 68 Ρώσων αθλητών του στίβου κι έτσι μεγάλα ρωσικά ονόματα, όπως η Γελένα Ισιμπάγεβα, δεν θα δώσουν το «παρών» στο Ρίο.
Οι 68 Ρώσοι αθλητές του στίβου δεν έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ, ωστόσο τους πήρε κι αυτούς η… μπάλα του σκανδάλου με την εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών στη χώρα.
Εκπρόσωπος της ΔΟΕ, δήλωσε: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεδριάσει αύριο για να συζητήσει τη συμμετοχή της ρωσικής αθλητών στο Ρίο. Έχουμε την πρόθεση να στείλουμε μια δήλωση με την απόφαση αμέσως μετά τη διαδικασία. »
Οι προηγούμενοι αποκλεισμοί χωρών
Δεν είναι η πρώτη φορά που ολόκληρες αντιπροσωπείες χωρών αποκλείονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η διαφορά είναι ότι αυτό συνέβαινε πάντα για πολιτικούς λόγους, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε σε αυτή την περίπτωση.
Ο αποκλεισμός της Ρωσίας δηλαδή, να γίνεται κυρίως για πολιτικούς λόγους με αφορμή ένα σκάνδαλο ντόπινγκ, που ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το τελευταίο αναμένεται να είναι στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού.
Οι χώρες που έχουν αποκλειστεί μεταπολεμικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι: Το 1948 οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες, οι ηττημένοι σύμμαχοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Νότια Αφρική για όλη την περίοδο του Απαρτχάιντ αλλά και το Αφγανιστάν το 2000.
hellasforce
Από το Blogger.