ΕΚΤΑΚΤΟ !!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ !!!


Σε κλοιό αστυνομικών, αλλά και υποστηρικτών του Προέδρου


Ερντογάν, βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, εν μέσω έντονης φημολογίας για νέα απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.
CordG6lUMAADDE5
Επισήμως, οι τουρκικές Αρχές δήλωναν πως επρόκειτο για έλεγχο ασφαλείας. Ωστόσο, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Χουριέτ, δεν επιτρεπόταν η είσοδος ή η έξοδος από τη βάση έως ότου διασφαλιζόταν πως δεν υπήρχε κάποια απειλή.
t3-300x199
Η επιχείρηση της Αστυνομίας στη βάση του Ιντσιρλίκ πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη στην Τουρκία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντάνφορντ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κινδύνευσε να συλληφθεί ή ακόμη και να σκοτωθεί τη βραδιά της απόπειρας του πραξικοπήματος, επιδιώκει να θέσει τον στρατό υπό τον απόλυτο έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε χθες ότι θα κλείσει όλες τις στρατιωτικές σχολές της χώρας, ενώ η ηγεσία των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων θα αναφέρεται στο εξής στον υπουργό Άμυνας.
CorSDTFWIAA3SEW
Οι αλλαγές που προωθούνται, ακολουθούν την ατιμωτική απόταξη 1.700 και πλέον στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που αναμίχθηκαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ανάμεσα στους αξιωματικούς που αποτάχθηκαν ατιμωτικά την περασμένη εβδομάδα ήταν σχεδόν το 40% των στρατηγών και των ναυάρχων των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.
Η Τουρκία κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν, ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.


Από το Blogger.