ΕΚΤΑΚΤΟ!!!"Πόλεμος" ξέσπασε ανάμεσα ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Τουρκία!!!"Πόλεμος" ξέσπασε ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία, με φόντο την απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα χώρα.
 
Ο Ερντογάν ευθέως κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν σαν "εγκέφαλο" της αντίστασης και ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον ιεροκήρυκα, ο οποίος διαμένει στην Πενσιλβανία:

"Τα άτομα στην Πενσιλβάνια πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι με τις ΗΠΑ, αλλά περιμένουμε αυτοί οι εταίροι να μας επιτρέψουν να υλοποιηθεί αυτό το αίτημά μας. Αδέρφια μου, απευθύνω έκκληση στις ΗΠΑ. Κάθε φορά που μας ζητήσατε τρομοκράτη, τον εκδώσαμε. Τώρα τα άτομα αυτά εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία για εμάς και περιλαμβάνονται στη λίστα των τρομοκρατών. Σας ζητάμε να μας τον παραδώσετε", τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα: "Όσο κρατάνε εκεί τον Φεχουλάχ Γκιουλέν οι ΗΠΑ είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα αυτό", υπογράμμισε, για να λάβει την απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: "Δημόσιοι υπαινιγμοί ή οι ισχυρισμοί περί οιουδήποτε ρόλου των ΗΠΑ στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είναι εντελώς ψευδείς και ζημιώνουν τις διμερείς μας σχέσεις".

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργός Εξωτερικών, οι ΗΠΑ είναι πρόθυμη να παραδώσει τον Γκιουλέν αλλά μόνο αν υπάρχουν αποδείξεις εις βάρος του.  
voicenews
loading...
Από το Blogger.